Zo maak je een stralende look voor de feestdagen

Posted 2 Dec 2021

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way. Nu de kerstmuziek doorheen de winkelstraten weerklinkt en overal de kerstbomen worden opgedirkt, tellen we af naar de feestdagen! Of je nu het liefst in een comfy kerstrui bij familie aan tafel aanschuift of heerlijk opgedoft met je partner of vrienden viert… met deze beautytips creëer jij een feestelijke look!

Verwen je huid

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook voor je make-up routine! Begin met een goede dagelijkse reiniging en breng daarna een voedend serum of fijne dagcrème aan.

Een tot twee keer per week kan je een peeling doen. Hierdoor kan je huid de verzorgingsproducten nog beter opnemen. Ook een wekelijks maskertje is een geweldige manier om je huid even te verwennen. Heerlijk ontspannend én binnen enkele minuten heb je een frissere en egalere look!

Je vindt al je favoriete huidverzorgingsproducten bij ICI Paris XL, Kruidvat, HEMA of Holland & Barrett.

Begin met een goede basis

Dan is het nu tijd voor je make-up look! Om ervoor te zorgen dat alles netjes blijft zitten, gebruik je best een primer. Deze maakt je huid ook nog eens lekker zacht en glad.

Wil je graag wat oneffenheden wegwerken? Dan is een concealer jouw redder in nood om donkere kringen in een frisse oogopslag te veranderen. Een foundation zorgt dan weer voor een goede dekking.

Stralende ogen tijdens de feestdagen

Ga in je favoriete beautywinkel op zoek naar een leuk kleurtje voor op je ogen. Wat dacht je bijvoorbeeld van groene tinten om in kerstthema te blijven? Even goed blenden en daarna kan je bruine tinten op je arcadeboog aanbrengen. Liever een smokey eye? Dan is een intense zwarte kleur onmisbaar.

Nog even je eyeliner boven of onder je oog aanbrengen, je wimpers krullen en een laagje mascara aanbrengen en jij hebt een killer oogopslag!

Jouw glimlach als blikvanger

Als je ogen de aandacht trekken, kan je jouw make-up look afwerken met een subtiele tint op je lippen. Of je kan je ogen net vrij minimalistisch laten en gaan voor een knallende lipkleur!

Een klassieke rode lipkleur kan je overdag én tijdens het kerstdiner dragen. Gebruik hem als een echte Parisienne ook als blush, doe wat highlighter op en trek je feestoutfit aan. Jij bent helemaal klaar om te schitteren tijdens de kerstdagen!