Lekker griezelen met Halloween? Ontdek onze tips!

Posted 28 Oct 2021

De bladeren beginnen te vallen, pompoenen in alle formaten veroveren langzaam maar zeker een plekje in de huizen en er weerklinken enge deuntjes om je heen… Dan weet je dat het bijna Halloween is! Of je nu zondag 31 oktober lekker buiten wil gaan griezelen of het net extra gezellig wil maken binnen, met onze 5 tips maak jij er een spookachtige dag van!

Haal een heleboel snoep in huis

Zo ben jij helemaal voorbereid wanneer je de deur opent en enkele kinderen ‘trick or treat’ roepen! Of je houdt het gewoon lekker voor jezelf en je huisgenoten 😉 Bij Kruidvat, Match en Hema vind je alvast een heleboel lekkers in Halloweenthema om jezelf en andere zoetekauwen te verwennen.

Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan! Stop bij Pipoos en haal alle benodigdheden in huis om heerlijk griezelige baksels tevoorschijn te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van enkele heksencupcakes of mummietraktaties?

Blijf binnen met een griezelig boek

De dagen rond Halloween zijn het perfecte moment om in een spannend boek te duiken! Onze persoonlijke favorieten? IT van Stephen King, Niemand zeggen van M.J. Arlidge en Frankenstein van Mary Shelley. Of je nu kiest voor een klassieke whodunnit, een spannende detective of bloedstollende horrorverhalen… Je vindt alles wat je zoekt bij Standaard Boekhandel!

Neem deel aan een Halloweentocht

Kijk jij ook uit naar een heerlijke herfstwandeling in het bos, omgeven door fakkels en met een glaasje pompoensoep achteraf? Rond deze periode organiseren heel wat gemeenten een leuke Halloweentocht. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan een pretpark of aan Pairi Daiza, waar je dezer dagen ondergedompeld wordt in een wonderlijke Halloweensfeer!

Kerf een pompoen uit

Creatieve zielen kunnen dit weekend dan weer aan de slag met een scherp mes om hun eigen Jack-o’-lantarn te creëren. Wedden dat zo’n uitgekerfde pompoen met een eng gezicht prachtig voor je voordeur of in je interieur staat?

Organiseer een Halloweenfeestje

Nodig enkele vrienden uit of organiseer een klein feestje met het eigen gezin. Bij Flying Tiger vind je alles wat je nodig hebt om je woning leuk in te richten: van een glas in doodskopvorm, tot skeletten om omhoog te hangen en decoratieve maar stiekem oh zo creepy spinnen! Vul een kom met Draculatanden, bak samen een pompoentaart of maak een (virgin) Bloody Mary cocktail 😊 Oh en extra leuk als jullie allemaal verkleed zijn natuurlijk!

Happy Halloween!