5 tips om je kot leuk in te richten

Posted 19 Sep 2021

Ga je dit academiejaar voor het eerst op kot? Of trek je binnenkort weer terug naar je vertrouwde stekje in Gent? Een fris interieur is altijd fijn! Ben je nog op zoek naar enkele leuke tips om je kot in te richten? Lees hieronder dan snel verder.

Tip 1: Laat je kot groter lijken

Size doesn’t matter. Zeker niet wanneer je dankzij enkele kleine ingrepen je studentenkamer al heel wat ruimer kan laten lijken 😊 Zo geven lichte kleuren op je muren en plafond de indruk dat je kot groter is dan het in werkelijkheid is. Daarnaast kan je je hoge en dichte kasten het best inruilen voor lage en open exemplaren. Dit laat samen met een grote spiegel de ruimte meteen veel luchtiger aanvoelen. Aan je ramen zijn lange gordijnen dan weer een echte winnaar, deze laten je plafond een stuk hoger lijken.

Tip 2: Haal enkele leuke planten in huis

Planten laten je interieur meteen leven! Zo’n groene huisgenootjes matchen heel mooi met houten meubels of een houten vloer, zuiveren de lucht rondom je én verhogen volgens de wetenschap ook nog eens je concentratievermogen. Over een absolute musthave gesproken 😉

Tip 3: Zorg voor een leuke studeerplek

Als student breng je vanzelfsprekend heel wat uurtjes studerend door. Een tof ingericht bureau mag dan ook niet ontbreken in je studentenkamer. Wat dacht je van een handige planner in een opvallend kleurtje? Een nieuwe set markeerstiften in pasteltinten? Post-its in grappige vormen? De leuke bureauspullen van bij Standaard Boekhandel, HEMA en Flying Tiger helpen je zelfs door de saaiste cursussen heen!

Tip 4: Omring je met fijne herinneringen

Dat hilarische avondje uit met vrienden, die ene onvergetelijke kampeertocht, de vele kotfeestjes… Laat jouw favoriete foto’s printen of uitvergroten bij PICTRO om ze nadien op je studentenkamer omhoog te hangen. Liever een DIY project opstarten en lekker creatief aan de slag gaan? Je vindt alles wat je nodig hebt bij Pipoos!

Tip 5: Kies voor warme lampen

Aangezien je heel wat uurtjes op kot doorbrengt, is het maar logisch dat het een fijne plek om te vertoeven wordt. Helaas is niks zo ongezellig als tl-verlichting. Haal daarom enkele warme sfeerlampen bij HEMA of Flying Tiger en smuk je kot op met feeënlichtjes of een toffe, warme bureaulamp.

Veel plezier alvast op kot!