Lekkere zomerse drankjes om zelf te maken

Posted 11 May 2021

De zomer komt steeds dichterbij… Tijd om de summervibes verder aan te wakkeren met enkele heerlijke zomerse drankjes! Van sangria tot enkele non-alcoholische maar net zo lekkere opties, ontdek snel onze tips.

IJsthee met bosvruchten

Wat zegt er meer ‘zomer’ dan een homemade ice tea? Voor deze ijsthee met bosvruchten heb je nodig: 3 zakjes bosvruchtenthee, 100 gram blauwe bessen, 4 eetlepels bosvruchtensiroop, wat basilicum en ijsblokjes.

Plaats de blauwe bessen enkele uren op voorhand in de diepvries. Kook ondertussen anderhalve liter water en laat daarna de 3 zakjes bosvruchtenthee trekken tot het water afgekoeld is. Zet dit dan in de koelkast. Verdeel de bosvruchtensiroop en basilicum over 4 glazen en klop de ijsblokjes in een keukenhanddoek tot gruis. Verdeel de bevroren bessen en het ijsgruis over de glazen en giet de afgekoelde thee erop. Geniet van jullie heerlijk koele ijsthee!

Zelfgemaakte limonade

Naast ijsthee is ook zelfgemaakte limonade altijd heerlijk zomers! Bovendien is dit receptje ook heel erg eenvoudig 😊 Breng 150 ml water aan de kook samen met 150 gram suiker, de schil van 4 citroenen en 2 takjes citroengras. Laat het mengsel daarna afkoelen en giet het door een zeef. Dan is het tijd om de siroop te mengen met het sap van 4 citroenen en 850 ml koud water. Je kan voor mineraalwater kiezen of voor spuitwater, het is maar wat je zelf het lekkerst vindt!

IJskoffie

Ook koffieliefhebbers hoeven hun favoriete drankje tijdens warme dagen niet te missen, dankzij een kopje lekkere ijskoffie!

Maak ongeveer 120 ml sterke koffie en mix deze met 120 ml melk, zoveel suiker als je zelf lekker vindt en top af met enkele ijsblokjes. Nog even een vrolijk rietje toevoegen en jij kan genieten van een summerproof koffie!

Sangria met fruit

Of haal de Spaanse zon in huis met dé zuiderse zomerdrank: sangria met fruit 😊 Giet 2,5 liter rode wijn in een grote pot en meng met fijngesneden stukjes van 1 citroen, 2 appelen, 1 sinaasappel, 20 druiven. Voeg daar 1 kaneelstokje, 3 eetlepels suiker en de schil van de sinaasappel aan toe. Giet er nu een scheutje Cointreau en een scheutje Cognac bij en laat alles enkele uren in de koelkast staan zodat je het drankje nadien lekker fris kan opdienen.

Alle benodigdheden voor deze zomerse drankjes vind je bij Match, en voor de lekkerste koffie en thee ben je bij Cantata aan het juiste adres. Cheers!