Tips voor een leuk paasfeest met het hele gezin.

Posted 1 Apr 2021

De paasklokken zijn alweer bijna in het land! Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een fantastisch paasfeest met je bubbel? Hieronder delen we onze tips voor leuke activiteiten op Pasen, voor jong én oud!

Een lekker paasontbijt

Hoe kan je de dag beter starten dan met een overheerlijk ontbijt? Vers gebakken broodjes, chocolade, een gekookt eitje, versgeperst sinaasappelsap,… Bij Match vind je alle ingrediënten voor een lekker paasontbijt! Daarnaast kan je tijdens het boodschappen doen ook even bij Cantata stoppen voor de allerbeste koffie en thee. Nu nog wat kleurrijke servetten en vrolijke paasversiering halen bij Flying Tiger of Hema en je bent helemaal klaar voor een feestelijk paasontbijt binnen je bubbel!

De zoektocht naar chocolade

Wie Pasen zegt, zegt chocolade! Verstop de paaseitjes doorheen het huis of in de tuin zodat je kinderen ’s morgens enthousiast hun mandje kunnen vullen. Is je zoon of dochter een echte kleine Sherlock Holmes? Verstop dan ook enkele papieren hints met aanwijzingen naar de volgende hints die uiteindelijk leiden naar een schat!

Extra tip: ook als je geen kinderen hebt, is een paaseierenzoektocht doorheen de woning stiekem heel leuk om je lief of huisgenoten mee te verrassen 😉

Een vleugje geel in je outfit

Tegenwoordig kunnen we best wel een extra portie vrolijkheid gebruiken. Spreek daarom een dresscode af op Pasen en smuk je outfit op met een vleugje geel! Een gele blouse, gele oorbellen, een geel jurkje,… Wedden dat je kinderen het een geweldig idee vinden? En jullie zien er ook perfect assorti uit voor de groepsfoto: Say ch…ocolate!

Creatief tijd doorbrengen samen

Door de coronamaatregelen brengen we veel meer tijd thuis door. Maar op Pasen mag het natuurlijk net dat tikkeltje creatiever! Ga voor een echte klassieker en beschilder samen eierschalen in de meest feeërieke kleuren. Deze kan je nadien in een zelfgemaakte paasboom ophangen. Of kies een ander creatieve activiteit uit in paasthema: van kuikens boetseren met klei tot een namiddagje paashazen schilderen of paasmokken versieren. Je vindt alles wat je nodig hebt voor een dag vol creaplezier bij Pipoos!

Vrolijk Pasen!