Een geslaagde lenteschoonmaak in 7 stappen

Posted 3 Mar 2021

Terwijl de eerste krokussen tevoorschijn komen en de natuur aan vernieuwing doet, vinden veel mensen het fijn om ook zelf aan het opruimen te slaan. Zo is tegen de lente alles fris en netjes om je heen. Kan je nog enkele extra schoonmaaktips gebruiken? Lees hieronder dan snel onze 7 stappen voor een grondige lenteschoonmaak!

Stap 1: Zorg voor een frisse wind door je woning

Die frisse wind door je woning? Die mag je letterlijk nemen! Kies een aangename, zonnige dag uit om je ramen te wassen en zet deze daarna gerust wagenwijd open. Op deze manier kan je hele woning eens goed verluchten. Je zal merken dat dit kleine gebaar je huis heerlijk fris doet aanvoelen!

Stap 2: Begin bij het begin

Hoewel stofzuigen en dweilen vaak al deel uitmaken van je standaard poetsbeurt, is het leuk om tijdens de lenteschoonmaak nog wat grondiger te werk te gaan. Neem ook alle kleine hoekjes en kantjes mee, zoals onder de zetel, onder de kasten en achter de verwarming. Door het grootste vuil weg te werken, geef je jouw woning al meteen een schone indruk.

Stap 3: Weg met stof

Nu is het tijd om ook de rest van je woning onder handen te nemen. Stof niet alleen de vrije oppervlakken zoals kasten en tafels af, maar maak ook een rondje langs de vensterbank, je lampen, elektronische apparaten, interieurdecoratie, enz. Je kan voor dit taakje onder andere een plumeau, stofvod of vochtige microvezeldoek gebruiken. Bij Kruidvat en Match vind je zonder twijfel alles wat je voor deze poetsbeurt nodig hebt!

Stap 4: Kuis je koelkast uit

Daarna is het aan je koelkast! Welke producten zijn nog vers? Welke zijn vervallen? Gooi alles wat niet bruikbaar meer is weg en ga met een vochtig doekje over alle schappen en laden van je koelkast. En extra leuk: zo heb je meteen plaats voor nieuwe, verse ingrediënten!

Stap 5: Ververs je bed

Haal ’s morgens al de lakens van je bed en leg er pas ’s avonds nieuwe op. Zo kunnen ook je matras, dekens en kussens goed verluchten. Wedden dat je daarna extra goed slaapt in je vers opgemaakte bed?

Stap 6: Neem je kleerkast onder handen

Ook een kleerkast heeft de neiging om snel vol te geraken en chaotisch te ogen. Kijk daarom eens kritisch naar je outfits. Welke kleren zijn eigenlijk versleten? En welke heb je stiekem al jaren niet meer aangedaan? Stop alles wat weg mag in een zak om weg te gooien of om te doneren. Zo kan jij je kleerkast opnieuw mooi organiseren én heb je tegelijkertijd het perfecte excuus om binnenkort nieuwe kleren te shoppen 😉

Stap 7: Vergeet ook je online omgeving niet

Staat je smartphone vol met allerlei apps? Of is er geen plekje op het bureaublad van je laptop meer vrij? Ook een opgeruimde online omgeving zorgt voor meer rust! Verwijder de apps die je zelden of nooit gebruikt van je telefoon en bundel de documenten op je bureaublad in overzichtelijke mappen. Zo vind je makkelijker wat je zoekt én worden je apparaten sneller!

Na al dat opruimen wel een beloning verdient? Gun jezelf iets leuks of lekkers van bij Shopping Gent Zuid!