De beste huidverzorging tijdens koude winterdagen

Posted 7 Jan 2021

Koude en regenachtige dagen, beslagen ramen, een kopje warme chocolademelk,… Hoewel de winter zijn charmes heeft, krijgt je huid het tijdens dit seizoen vaak hard te verduren. Tijd voor een beetje extra liefde! Daarom zetten we in deze blogpost onze beste tips voor huidverzorging tijdens de winter voor je op een rijtje. Benieuwd? Lees snel verder!

Gezichtsverzorging in de winter

In de winter heeft je huid meer voeding nodig. Vervang je reinigingslotion door een reinigingsmelk voor extra hydratatie. Dankzij hydraterende stoffen zoals galamboter en arganolie wordt jouw huid helemaal in de watten gelegd. Gezichtsoliën zijn dan weer een aanrader om je huid te herstellen en om het aanmaken van nieuwe cellen te bevorderen.

Merk je dat je gelaat echt droog aanvoelt en nog meer voeding vergt? Dan komt een heerlijk hydraterend gezichtsmaskertje als geroepen!

Een vette crème voor droge benen

Voelen je benen droog aan wanneer je uit de douche stapt? Tijdens de wintermaanden wissel je jouw zeep best in voor een vette douchecrème of neutrale badolie. Sommige zepen kunnen de huid namelijk gaan uitdrogen. Verder doet ook een fijne bodylotion wonderen voor je benen!

Warme wanten voor je handen

Je handen zijn vaak extra gevoelig voor de koude. Ze kunnen rood worden en ruw aanvoelen. Er kunnen zonder de nodige verzorging zelfs kleine kloofjes ontstaan. Een paar warme handschoenen beschermt je handen tegen barre winterse temperaturen. Bij Veritas, H&M en Hema vind je zonder twijfel een warm en stijlvol exemplaar dat bij de rest van je outfit past! Nadien kan je je handen thuis inwrijven met een zachte handcrème.

Een verzorgende lippenbalsem voor je lippen

Ook je lippen zijn erg gevoelig voor vocht en koude. Start daarom met een lipscrub die de dode huidcellen op een zachte manier verwijdert. Daarna kan je jouw lippen verzorgen met een hydraterende lippenbalsem. Honing en havermout hebben een verzachtende werking terwijl olijf- en amandelolie je lippen intens voeden.

Bij ICI Paris XL, Holland & Barrett, Yves Rocher en Kruidvat vind je al je favoriete beautyproducten om je huid deze winter te vertroetelen!