Gezellig Nieuwjaar vieren in een kleine bubbel

Posted 22 Dec 2020

Door de coronamaatregelen heb je je plannen voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag waarschijnlijk in een nieuw jasje moeten steken. Maar gelukkig kan je ook in een kleine bubbel gezellig de feestdagen vieren! We geven hieronder enkele tips voor een klein maar fijn nieuwjaarsfeestje binnen je eigen gezin of vriendenbubbel!

Maak het thuis gezellig

Minder mensen hoeft zeker niet minder feestelijk te betekenen! Kleed je huis aan met slingers, glitters en tal van gouden nieuwjaarversieringen. Bij Hema en Flying Tiger vind je alvast de leukste spulletjes om je huis op te fleuren! Verder kan je ook iedereen een partpopper geven die jullie om klokslag 12 uur samen kunnen afschieten. Of zorg voor vrolijke glow in the dark sticks!

Lekker samen koken

Koken voor een grote groep kan een stresserende ervaring zijn. Bekijk de positieve kant van Nieuwjaar in een kleine bubbel te moeten vieren en geniet dit jaar van een zorgeloos diner. Jullie kunnen zelfs samen aan de kookpotten staan! Iemand om de groentjes te snijden, iemand die het recept afleest of die in de saus roert,… Samen koken kan net een heel leuke activiteit zijn. En de kindjes vinden het vast geweldig om te kunnen helpen.

Online aperitieven

Wat past er beter bij een feestelijke avond dan feestelijke cocktails. Een mojito, gin & tonic, long island ice tea of lekkere mocktail… Shaken maar!

Zijn de cocktails klaar? Zet enkele hapjes op de salontafel en start een videogesprek met de rest van je familie of vriendengroep. Op die manier kunnen jullie toch gezellig samen op het nieuwe jaar klinken!

Speel een gezelschapsspelletje

Een kleine bubbel betekent het perfecte aantal mensen om een gezelschapsspelletje te spelen. Denk bijvoorbeeld maar aan Monopoly, De Slimste Mens ter Wereld, het bordspel van Reizen Waes, Rummikub,… Bij Standaard Boekhandel vind je zonder twijfel een geweldig gezelschapsspelletje voor zowel jong als oud!

Kijk terug en blik vooruit

2020… wat een jaar! In een klein gezelschap is het makkelijk om samen de meest opmerkelijke momenten van het voorbije jaar te bespreken. Wat is jullie van alles het meest bijgebleven? Neem zeker ook eens de tijd om vooruit te blikken. Wat willen jullie in 2021 graag bereiken? Welke dromen willen jullie waarmaken en wat zijn de goede voornemens? Zo kunnen jullie het oude jaar op een fijne manier afsluiten en vooruitkijken naar de toekomst!

We wensen jullie kleine maar fijne feestdagen!