5 creatieve kerstdecoraties die je zelf kan maken

Posted 10 Dec 2020

Sinterklaas is terug vertrokken, maar niet getreurd! De kerstman is al aan zijn reis begonnen. Tijd dus om de meest knusse decoratiestukken van het jaar boven te halen. Van een kerstboom die in de woonkamer staat te pronken tot knuffelzachte dekentjes en flikkerende kerstlampjes. Maar je kan natuurlijk ook zelf je kerstdecoratie in elkaar toveren. Plan een creatieve en ontspannende dag voor jezelf in of ga gezellig aan de slag samen met je lief of kindjes. Hieronder geven we jullie alvast wat knutselinspiratie!

Een mooie kerstfoto aan de muur

Duik eens in je archieven op zoek naar een leuke familiefoto in winterthema. Eentje van jaren geleden toen je nog bij de kerstman op schoot zat bijvoorbeeld. Of maak een nieuwe foto van het hele gezin voor een prachtig opgedofte kerstboom. Je favoriete foto kan je laten printen of uitvergroten bij Pictro. Nog even inlijsten en jij hebt een prachtige foto voor aan de muur!

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om verschillende foto’s te laten samenbundelen in een prachtig fotoalbum. Dit kan je dan als salontafelboek gebruiken om op koude winterse dagen in te bladeren, nippend van je warme chocolademelk. Waar je ook voor kiest, foto’s geven altijd een persoonlijke toets aan je interieur!

Een authentieke kerstkrans op tafel

Ligt je feesttafel er voorlopig nog kaal bij? Met een mooie kerstkrans breng je daar zo verandering in!

Haal enkele dennentakken in het tuincentrum, of misschien vind je er wel in je eigen tuin of bij de buren. Neem daarna een dikke ijzerdraad om een cirkel van te maken. Je kan deze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Knoop daarna de dennentakjes met stukken wikkeldraad vast aan de cirkel. Leg een deel van de takjes onder de cirkel en een ander deel er bovenop. Voeg gerust ook extra elementen zoals dennenappels of lichtjes toe aan je kerstkrans!

Uniek breiwerk voor in je kerstboom

Kan je breien of wil je dit graag leren? Ga dan aan de slag om minikerstmutsen of minikerstsokken te breien die je met een haakje in je kerstboom kan hangen. Het resultaat is ontzettend winters en gezellig! En, je kiest de kleur van je wol natuurlijk helemaal zelf. Zo weet je zeker dat deze breiwerkjes perfect bij je andere decoratiespullen passen.

Een persoonlijke kerstmok

Wat is er fijner dan tijdens koude dagen met een kopje warme chocolademelk helemaal onder een dekentje te verdwijnen? Om volledig in kerstsfeer te komen, kan je jouw keramische mok personaliseren met een tekening van Rudolf of de kerstman. Bij Pipoos vind je alvast speciale stiften voor keramiek waarmee je dit creatieve klusje zo geklaard hebt!

Lekker marsepein in kerstthema

Mmm… marsepein! Een zoete lekkernij die perfect bij dat kopje warme chocolademelk past.

Haal bij Pipoos marsepein in een winters tintje zoals groen of rood, en steek het geknede goedje in leuke vormpjes. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor marsepein in de vorm van sneeuwvlokken. Of in de vorm van een kerstboom of zuurstok bijvoorbeeld.

Bij Shopping Gent Zuid vind je alles om er een geslaagde kerst van te maken! Ho ho ho…