Lekkere opkikkertjes voor in ons kot

Posted 26 Nov 2020

De dagen worden kouder, dat betekent dat de drankjes warmer worden! Een echte klassieker zoals glühwein maakt elk samenzijn met je bubbel extra gezellig. En het perfecte drankje om mee onder een deken op de bank te kruipen tijdens een winters filmavondje? Dat moet een chai latte zijn! Benieuwd naar nog meer? We zetten hieronder al onze favoriete opkikkertjes voor in ons kot op een rijtje!

Appelpunch met gember

Niks smaakt zo heerlijk naar het najaar als een combinatie van appels en gember. En het beste nieuws? Die appelpunch met gember is zo gemaakt! Het enige dat je nodig hebt: een liter appelsap, 2 stengels citroengras en 4 eetlepels gembersiroop.

Laat het mengsel van 100 ml appelsap en grof gehakt citroengras een kwartiertje trekken. Voeg daar de gembersiroop aan toe en breng het geheel aan de kook. Nadien nog even het citroengras verwijderen en voilà… Jouw appelpunch met gember is klaar!

Glühwein

Glühwein staat voor winterse gezelligheid. Breng de typische sfeer van kerstmarkten naar je eigen kot en maak je glühwein gewoon zelf. Benodigdheden? Een liter rode wijn, een citroen, een sinaasappel, 4 kruidnagels, suiker en een kaneelstokje.

Giet de rode wijn in een pan en voeg de partjes van citroen en sinaasappel toe. Breek een kaneelstokje in twee en voeg het samen met 4 kruidnagels toe aan het mengsel. Laat je glühwein zachtjes warm worden, zonder te koken. Na een kwartiertje kan je de pan van het vuur halen en het mengsel zeven. Nog even naar smaak suiker toevoegen en jouw glühwein is klaar om geschonken te worden!

Warme chocolademelk

Niks zo lekker als een kop warme chocolademelk op een koude dag. Het leukste aan warme chocolademelk is dat je er alle kanten mee op kan. Heb je al eens gedacht aan witte chocolademelk? Oh zo zoet maar superlekker! Of een kop warme chocolademelk gemend met een scheutjes Baileys? Een echte succesformule!

Irish coffee

Het ideale drankje om jezelf te verwarmen na een koude regenbui is zonder twijfel een Irish coffee. Schep wat bruine basterdsuiker in een hoog, hittebestendig glas en voeg naar smaak een scheutje whisky toe. Vul je glas daarna met koffie en een grote toef slagroom. Nog even wat kaneel bovenop het drankje strooien en je kan van jouw zelfgemaakte Irish coffee genieten!

Chai Latte

Zin in een lekker kruidig drankje? Dan is chai latte echt iets voor jou! Meng een liter water met gember en kook het mengsel zachtjes voor zo’n 5 minuten. Breek ondertussen de kaneelstokjes en kardemompeulen en rooster deze samen met wat peper en steranijs in een pannetje. Haal de pot met gember van het vuur en voeg zwarte thee en ahornsiroop toe. Daarna kan je het mengsel zeven en wat opgeschuimde havermelk toevoegen. Heerlijk!

Je vindt de ingrediënten voor alle opkikkertjes bij Match in Shopping Gent Zuid. Genieten maar!