Nood aan me-time? Zo geef je jezelf een facial thuis

Posted 29 Oct 2020

Voel je je overprikkeld door alles wat er momenteel rondom je gebeurt? Heb je even nood aan een momentje voor jezelf? Of wil je je huid gewoon eens extra verwennen nu het buiten kouder wordt? Een facial is een heerlijk ontspannende manier om alle zorgen van je af te laten glijden. Smartphone uit, me-time aan! Tover je badkamer om tot een mini spa en geef jezelf via deze 3 stappen een heerlijke gezichtsbehandeling bij je thuis.

Stap 1: Geef je huid een grondige reiniging

Verwijder al je make-up en reinig je huid. Ook als je geen make-up op hebt, is het fijn om je gezicht eerst helemaal fris en puur te maken.

Een milde en effectieve gezichtsreiniger met licht schuimend effect is ideaal om onzuiverheden te verwijderen zonder je huid te irriteren. Of kies je liever voor een goede reinigingsgel? Deze is aangenaam in gebruik en zorgt voor een stralende en gladde huid.

Daarna is het tijd om te scrubben. Een scrub verwijdert alle dode huidcellen en helpt je om je poriën diep te reinigen. Het resultaat? Een superzacht babyvelletje!

Stap 2: Breng een voedzaam gezichtsmaskertje aan

Na het scrubben is het tijd om je huid wat liefde te geven! Een voedend gezichtsmasker is verrijkt met actieve en hydraterende ingrediënten die je droge, gevoelige of geïrriteerde huid meteen kalmeren.

Neem de tijd om je favoriete gezichtsmaskertje uit te kiezen en laat het heerlijk intrekken. Probeer je ogen wat rust te gunnen door even niet naar het scherm van je smartphone of laptop te staren. Luister in plaats daarvan naar een rustgevende playlist op Spotify of zet een feelgood podcast op. Enkele voorbeelden van gezellige podcasts zijn ‘Heksen dragen sneakers’, ‘Techmag’ en ‘Werk en Leven’.

Stap 3: Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Hydrateren heeft een heleboel voordelen op lange termijn. Je huidcellen kunnen zichzelf sneller herstellen en kunnen nieuwe cellen aanmaken. Onderzoek toonde al aan dat dit het verouderingsproces van de huid tegengaat. Lekker smeren dus maar!

Breng een serum aan voor een glowy look die je huid laat stralen. Je kan hiervoor ook een skincare roller gebruiken. Onze favoriet is er eentje in prachtig rozenkwarts! Daarna is het tijd om je gezichtsbehandeling af te sluiten met een dagcrème en oogcrème om je huid optimaal te verzorgen.

Zo krijg jij een heerlijk wellnessmomentje voor jezelf en krijgt je huid een welverdiende oppepper dit najaar. Je vindt al je favoriete beautyproducten bij Shopping Gent Zuid. Ga zeker eens langs bij ICI Paris XL, Kruidvat, Holland & Barrett en Yves Rocher.