Ontbijten tijdens een drukke ochtend

Posted 3 Sep 2020

Ontbijten tijdens een drukke ochtend

Nu de zomervakantie officieel voorbij is en het schooljaar weer goed van start is gegaan, kunnen de ochtenden wat hectischer worden. Files, vertragingen met de trein, een wekker die te laat af ging of waarbij je stiekem net eens te vaak op snoozen drukte… Soms is het verleidelijk om in onze drukke agenda het ontbijt maar gewoon over te slaan. Zonde natuurlijk! Daarom delen we alvast enkele toffe ideetjes voor een ontbijt op een haastige ochtend.

Makkelijke ontbijtrecepten

Lekker ontbijten hoeft helemaal niet lang te duren. Heb je slechts tien minuutjes tijd alvorens snel naar je werk of lessen te vertrekken? Dan is een boterham altijd een goed idee. Ricotta en rode vruchten zijn niet alleen heerlijk in kaastaart, maar ook op een vers sneetje brood. Een andere topcombinatie is plattekaas, honing en verse aardbeien. Ontzettend snel te maken maar toch een leuk en origineel ontbijtrecept!

Heb je écht maar vijf mintuten tijd? Dan is een smoothie to go de perfecte oplossing! Verzamel al je favoriete ingrediënten, gooi ze in de blender et voilà… Je hebt een gezond en lekker ontbijt.

Een snelle stop voor lekkers

Heb je geen tijd om ’s ochtends zelf je ontbijt te bereiden? Dan kan je onderweg naar je werk of les ook altijd een stop maken bij Shopping Gent Zuid. Bij Panos vind je krokante koffiekoeken en hartige ontbijtjes. Of liever gezonde sandwiches en wraps? Dan ben je bij Foodmaker aan het juiste adres voor verse ingrediënten die steeds met liefde worden bereid. Oh, en je bent er natuurlijk ook altijd welkom voor een heerlijke koffie!

Een momentje om te ontspannen

Veel te vroeg moeten opstaan? De hele ochtend van hier naar daar moeten rennen? Net de kinderen aan de schoolpoorten afgezet? Of even pauze tussen twee colleges door? Dan kan je een drukke ochtend ook aangrijpen om een relaxmomentje voor jezelf in te plannen. Neem de tijd om heerlijk uitgebreid te ontbijten bij Brasserie Zuid. Zo kan je er nadien weer helemaal tegenaan!

Bon appétit!