Inspiratie voor een barbecue

Posted 22 Jul 2020

Niks gezelliger dan tijdens zonnige zomerdagen te barbecueën met vrienden of familie. Een lekker stukje vlees of krokante groentjes, wat smakelijke bijgerechtjes en fijn gezelschap. En voor wie nog wat inspiratie voor barbecuegerechtjes kan gebruiken, delen we hieronder onze tips!

Gegrilde groenten

Niet alleen vlees is ontzettend lekker op de barbecue, ook gegrilde groentjes zijn om te smullen! Denk bijvoorbeeld maar aan paprika, courgette en groene asperges. Gegrilde groentjes zijn lekker krokant én heel makkelijk om klaar te maken.

Wie graag een beetje experimenteert, kan zich aan gekaramelliseerde wortels met ahornsiroop wagen. Hierbij bak je eerst versnipperde stukjes knoflook in boter tot ze glazig worden en voeg je daarna wat ahornsiroop, suiker en wittewijnazijn toe. Ondertussen wrijf je de wortels in met olijfolie en gril je ze een half uurtje op de barbecue. Daarna kan je de wortels bestrijken met het ahornsiroopmengsel en ze nog even verder grillen. Tada! Wedden dat het resultaat om vingers af te likken is?

Lekkere spiesjes

Natuurlijk mogen ook spiesjes niet op de barbecue ontbreken. Leuk om aan te knabbelen en supermakkelijk om te grillen!

Wat dacht je bijvoorbeeld van spiesjes met scampi’s? Of met kip? Of van een vegetarisch spiesje met zoete aardappel, ui en paprika? Ook een spiesje van zalm en lente-ui vormt een lekkere combinatie. Nu enkel nog serveren en genieten van de overheerlijke smaak!

Een kleine kaasfondue

Wist je dat je ook kaas op de barbecue kan leggen? Perfect voor wanneer het eens iets anders mag zijn! Camembert op de barbecue wordt een lekkere smeuïge, gesmolten kaas. Perfect om te gebruiken als dip voor stukjes stokbrood of gegrilde groentjes.

Smaakvolle patatjes

Daarnaast mogen ook de lekkere bijgerechten niet worden vergeten! Je kan bijvoorbeeld aardappelen in de schil klaarmaken. Of aardappelspiesjes met champignons en ui op de barbecue leggen. Ook gevulde of gepofte aardappelen zijn heerlijk als bijgerecht.

Een zoet afsluitertje

En na al dat barbecueën is het tijd voor iets zoet! Wat dacht je van een homemade ijsje als dessert? Een kommetje vers fruit? Of een glaasje limoncello? De perfecte afsluiter van een gezellige barbecue!

Je vindt alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue bij Match in Shopping Gent Zuid. Smakelijk iedereen!