Tips voor een weekendje weg in eigen land.

Posted 15 Jun 2020

Door corona blijf jij deze zomer misschien liever eens wat dichter bij huis. Maar geen nood, want ook het eigen land heeft heel wat moois te bieden. Dit zijn onze 3 tips voor een heerlijk weekendje weg in België!

Gaan uitwaaien aan de Belgische kust

Zon, zee en strand. Meer hebben we niet nodig voor een gezellig weekendje weg. Heerlijk kuieren op de dijk of tussen de duinen, zandkastelen bouwen met de kindjes of samen met de gocart rijden… Van Knokke tot De Panne, de mogelijkheden aan onze Belgische kust zijn eindeloos!

Kijk jij ook al uit naar de zon op je snoet en een stevige zeebries in je haren? Al je reisbenodigdheden voor een weekendje kust vind je bij Shopping Gent Zuid… Zo begin jij met een stevige reiskoffer, zonnebrandcrème, een zonnebril en teenslippers goed voorbereid aan je vakantie!

De rust en natuur opzoeken in Wallonië

Boshuisjes en authentieke tiny houses worden steeds populairder en wij begrijpen absoluut waarom! Want wat is er nu heerlijker dan ’s morgens in Durbuy of La Roche wakker te worden met de geur van verse koffie en het gefluit van de vogeltjes op de achtergrond? Daarna even een stevige ochtendwandeling in het bos zodat jouw vrolijke viervoeter heerlijk kan snuffelen tussen alle prachtige wilde bloemen en planten. En verder gewoon heerlijk nietsdoen en genieten van de stilte van de natuur.

Klaar voor een zorgeloze vakantie in de Ardennen? Laat je laptop dan thuis en verdiep je eens in een goed boek. Bij Standaard Boekhandel vind je alvast genoeg vakantieliteratuur voor in je koffer en rugzak. En dat paar stevige wandelschoenen? Dat scoor je bij Pronti.

Shoppen en cultuur opsnuiven in Vlaanderen

Mag het voor jou allemaal wat bruisender? Dan zijn Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Ieper en Brugge enkele geweldige opties voor een weekendje weg. Hier kan je een volledige dag gaan winkelen! Scoor enkele geweldige koopjes en spring daarna eens binnen in een museum om wat cultuur op te snuiven. De steden in België hebben zoveel moois te bieden. En je raadt het waarschijnlijk al, onze eigen favoriete stad is Gent natuurlijk!

Waar trek jij deze zomer naartoe?

Alvast een happy staycation!