Maak je haarlokken klaar voor de zomer.

Posted 2 Jun 2020

Nu de kapsalons opnieuw openen en we eindelijk onze coronacoupe kunnen laten bijwerken, is dit het ideale moment om wat extra aandacht aan onze lokken te besteden. En al helemaal nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien. Heb je last van droge puntjes of een doffe glans? Met deze 5 haarverzorgingstips zijn jouw lokken binnenkort helemaal klaar voor de zomer!

Een voedend haarmasker

Een haarmasker is de ideale manier om je lokken even te verwennen en opnieuw een gezonde en glanzende uitstraling te geven. Je vindt allerlei fijne varianten bij Yves Rocher, Kruidvat, Ici Paris XL en Holland & Barrett. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ontspannend haarmasker met olijfolie, avocado of honing. Perfect om droge haren te behandelen!

Extra tip: laat het haarmasker een nacht intrekken en leg een handdoek op je kussen om vlekken te voorkomen. Op deze manier kan het haarmasker heel goed zijn werk doen!

Sla eens een wasbeurt over

Was jij normaal elke dag je haren met shampoo? Probeer dan af en toe eens een dagje over te slaan, zeker met de zomer in het vooruitzicht. Door je haren eens een dagje niet met shampoo te wassen, gun je jouw hoofdhuid extra tijd om voldoende natuurlijke vetten aan te maken.

In plaats van shampoo kan je ook je haar alleen met water wassen. Of baking soda gebruiken als alternatief. Los een theelepel baking soda op in een kopje lauw water en dep dit in je haar… Tada! Het resultaat zal je verbazen!

Zachte shampoo en conditioner

Als het toch tijd is voor een wasbeurt, kies dan voor een zachte shampoo en conditioner. Laat je bijvoorbeeld bij de kapster of in de winkel adviseren over verzorgende producten die echt bij jouw haartype passen. Zo zijn er haarproducten voor droog haar, haar dat snel vet wordt, dof haar, gekleurd haar, enz. Er is voor elk wat wils!

Vergeet geen UV-filtertje

Wanneer de zon komt kijken, denken we meteen aan een goede zonnebrandcrème om onze huid te beschermen. Maar wist je dat er ook shampoos, conditioners, sprays en oliën zijn met een UV-filter? Deze beschermen zowel de kleur als structuur van je haar. Zo kan jij onbezorgd genieten van het zalige zonnetje!

Een heerlijke hoofdmassage

Geef je hoofdhuid eens een massage tijdens het wassen van je haar. Zo stimuleer je de bloedcirculatie en verwijder je zo goed mogelijk de dode huidcellen. Er bestaan zelfs scrubs voor je hoofdhuid die zeker na een zonnige dag wonderen verrichten. En het is nog eens heerlijk ontspannend ook!

Perfect voor een heerlijk wellnessmomentje bij je thuis!