De leukste outfits voor zonnige dagen.

Posted 25 Jun 2020

Zodra het zonnetje aanbreekt, halen we onze fleurige zomeroutfits boven. Heerlijk om binnenkort te flaneren langs het strand of te genieten van een terrasje met vrienden. En de leukste items voor dit seizoen? Die vind je bij Shopping Gent Zuid natuurlijk. We geven alvast enkele tips voor een echt zomerse outfit!

Jeans, jeans en jeans

Van jeansshortje tot spijkerbroek. Van denim blouse tot jeansrok. Je kan deze zomer onmogelijk te veel jeans in je kleerkast hebben hangen. De denim op denim trend is namelijk helemaal terug en dat betekent naar hartenlust mixen en matchen. Wedden dat een volledige denim look een prachtig plaatje oplevert?

Een luchtige trenchcoat

Een tijdloze klassieker die je absoluut in je kast moet hebben hangen? Dat is de trenchcoat. Perfect voor wanneer het ’s avonds na een zonnige dag toch wat afkoelt. Of voor wanneer het Belgische weer plots omslaat. En extra handig: als je deze klassieker in een neutraal kleurtje shopt, combineer je hem moeiteloos met elke outfit!

Een oversized hemd

Klaar om de herenafdeling te verkennen of de kleerkast van je vader of vriend te plunderen? Het kledingstuk dat je deze zomer overal zal zien, is het overhemd. Liefst zo klassiek mogelijk, een tikkeltje oversized en met opgerolde mouwen voor een ietwat casual look. Je combineert het overhemd eenvoudig met een elegante rok of met een jeansbroek voor een meer stoere look.

Terug naar de seventies

Van zwierige maxi-jurken met een opvallende print tot blouses met een strik, overhemden met puntkragen, opvallende blazers en grote zonnebrillen. De jaren ’70 stelen deze zomer de show. En om het allemaal luchtig te houden, kan je kiezen voor een licht kleurtje zoals geel of wit. Zo blijf je deze zomer fashionable én koel!

Een accessoire van stro of riet

Een outfit is natuurlijk pas helemaal compleet met de juiste accessoires. Stro en riet vormen al een tijdje de basis van leuke accessoires en dat is deze zomer niet anders. Denk maar aan comfy espadrilles, een speelse strohoed en een rieten tas. Deze items worden zonder twijfel de blikvanger van je zomerse outfit!

Een sportieve bikini

En voor wie graag een duikje neemt, mag ook een badpak of bikini niet ontbreken. De badmode is deze zomer net dat tikkeltje meer sportief. Denk maar aan ritsen, neon en hoog getailleerde broekjes. Perfect om de golven te bedwingen tijdens het surfen. Om te volleyballen op het strand. Of gewoon, om met een cocktail in te hand in eigen tuin van het zonnetje te genieten. Het kan allemaal!

Nog meer inspiratie nodig? Ga zeker eens langs bij H&M, Only, Veritas, Celio, Etam, Hunkemöller en Naf Naf. Daar vind je zonder twijfel de perfecte zomeroutfit! 😊