Leuke moederdagcadeaus die je zelf kan maken.

Posted 6 May 2020

Zondag 10 mei vieren we Moederdag. Misschien kan je door de coronamaatregelen je mama niet in de watten leggen zoals je oorspronkelijk gepland had. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je mama te vertellen hoe graag je haar ziet: met een zelfgemaakt cadeau bijvoorbeeld! Wedden dat ze daar meteen blij van wordt? En goed nieuws: deze 7 cadeautips voor Moederdag zijn helemaal niet moeilijk om te maken!

Zeg het met een bloemetje

In plaats van een traditioneel boeket bloemen kan je aan de slag gaan om zelf een bloemstukje in elkaar te steken. Of heb je veel planten in je huis? Dan kan je aan de slag gaan om je favoriete plant te stekken in een prachtige bloempot. Zeg nu zelf, zo’n minipannenkoekenplant is stiekem toch te schattig voor woorden? Verder kan je in de bloempot een klein kaartje met een lieve boodschap steken.

Knutsel een lieve boodschap in elkaar

Naast een kaartje kan je ook aan de slag gaan met een virtuele boodschap voor je mama. Benodigdheden? Je smartphone en internet. Supereenvoudig toch? Je mama vindt het waarschijnlijk ontzettend lief om plots zo’n filmpje vol warme woorden in haar inbox te ontvangen.

Maak een heerlijk ontbijt

Wie Moederdag zegt, zegt ontbijt op bed. Iets moeilijker te regelen tijdens de coronamaatregelen maar niet onmogelijk. Zo kan je langsgaan bij Match en al haar favoriete ontbijtproducten zoals cornflakes, een flesje sinaasappelsap, aardbeienconfituur, koffiebonen, ovenbroodjes, fruit,… verzamelen en thuis mooi in een rieten mandje presenteren. Even aanbellen (en afstand houden) op Moederdag en je mama kan genieten van een heerlijk ontbijt!

Regel gezellige apero time

Natuurlijk hoeft het niet altijd een ontbijt te zijn, ook een aperitiefmand kan ongetwijfeld op een blij gezicht rekenen. Stel een mand met enkele toffe producten samen zoals een flesje wijn, een flesje cava, enkele zakjes chips, lekkere dipsausjes en krokante borrelnootjes. Of duik zelf de keuken in om verfrissende drankjes en feestelijke aperitiefhapjes te bereiden.

Verwen je mama met een lekker gebak

Ook een taart of cake is altijd een leuk én lekker cadeautje! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte appelcake of een heerlijke chocoladetaart afgewerkt met verse aardbeien? Om je vingers bij af te likken!

Zorg voor een fijn wellnessmoment

Nu je je mama niet mee kan nemen naar de spa om Moederdag te vieren, kan je op een creatieve manier de wellness naar huis brengen. Verpak enkele van haar favoriete verzorgingsproducten zoals shampoo, douchegel, bruisballen, gezichtsmaskertjes, haarmaskertjes, enz. Zo bezorg je je mama een heerlijk wellnesmomentje thuis!

Stel een fotoboek samen

Ook heel leuk: een fotoboek boordevol fijne herinneringen waar je mama kan in bladeren. Ga op zoek naar jullie favoriete vakantiekiekjes of grappige momenten samen en maak een fotoboek. Een heel persoonlijk cadeau!

Fijne Moederdag! 😊