Pasen in quarantaine? Dat vier je zo!

Posted 2 Apr 2020

Hoe belangrijk de coronamaatregelen ook zijn, stiekem is het toch een beetje balen dat je sommige dingen niet kan vieren zoals je het gewild had. Ben je bang dat ook Pasen in het water valt? Niet gevreesd, we geven je enkele toffe tips om deze feestdag gezellig binnen te vieren! Inclusief lekkere paaseitjes natuurlijk 😉

Maak een heerlijke paasbrunch

Enkele sandwiches, koffiekoeken, vers sinaasappelsap, een zachtgekookt eitje, chocolade, fruitsalade… Vier Pasen door samen met je huisgenoten een uitgebreide paasbrunch te bereiden. Bij Match vind je alvast alles wat je nodig hebt!

Zit je alleen in quarantaine? Spreek dan met vrienden of familie een tijdstip af om te videobellen. Zo lijkt het toch nog een beetje alsof jullie gezellig samen aan het brunchen zijn. Enkele handige online platformen hiervoor zijn Zoom, Praatbox, Skype of Messenger.

Verstop de paaseitjes in huis

Pasen in quarantaine? Gelukkig niet voor de paashaas! Verstop de paaseitjes voor je kinderen op moeilijke en minder moeilijke plekken doorheen het hele huis. Zo zijn je kleine speurneuzen alweer een tijdje zoet!

Geen kinderen? Dan je kan eens paaseieren verstoppen voor je lief of huisgenoot… Wedden dat hij of zij dit een geweldige verrassing vindt? Pure nostalgie!

Zorg voor vrolijke decoratie

Geen Pasen zonder gezelligheid natuurlijk! Haal dus gerust je paasdecoratie van vorig jaar van zolder of ga zelf creatief aan de slag om je interieur op te vrolijken. Maak bijvoorbeeld met schaar, papier, kleurpotloden en een stukje touw een heuse slinger van kleine paashazen. Haak een wollen kuikentje of schilder een hele berg paaseieren. Of knutsel een paasboom uit karton in elkaar. Geweldig om even helemaal te ontspannen.

Stuur kaartjes naar vrienden en familie

Pasen blijft natuurlijk een feestdag en die wil je het liefst met anderen delen. Laat je vrienden en familie dus gerust weten dat je aan hen denkt door hen een vrolijk paaskaartje te sturen! Geen kaartjes meer liggen thuis? Dan kan je nog steeds bij Matulu in Shopping Gent Zuid terecht.

Plan een leuke activiteit

Je kan bijvoorbeeld een avondje SingStar spelen, een dag vol gezelschapsspelletjes plannen, genieten van een zelfgemaakte chocoladefondue van paaseitjes en stukjes snoep en fruit, een rustgevende wandeling in het naburige park maken of even een eindje gaan fietsen en genieten van de frisse buitenlucht.

Zo kan je ondanks de lockdown toch van een fijne feestdag genieten!

Alvast een vrolijk Pasen!