7 Beautytips speciaal voor tijdens de quarantaine.

Posted 19 Apr 2020

De huidige coronamaatregelen kunnen best voor wat extra stress zorgen. En dat kan zijn weerslag hebben op je huid. Misschien merkte je al dat je huid wat droger of zelfs trekkerig begint aan te voelen. Dan komen deze 7 beautytips zeker en vast van pas! Vergeet ook niet om tijdens deze quarantaine eens een heerlijk ontspannen momentje voor jezelf te nemen.

Start de dag goed met yoga

Yoga hoeft helemaal niet lang te duren! Start de dag goed met een korte maar stevige yogasessie van een tiental minuutjes. Je maakt je spieren los en bent klaar om productief aan de slag te gaan. Of dat nu geconcentreerd thuiswerken, voor de kinderen zorgen of een frisse lenteschoonmaak houden is… Jij bent er klaar voor!

Drink voldoende water doorheen de dag

Jammer maar helaas, we vergeten dikwijls om voldoende vocht op te nemen. Genoeg water drinken is essentieel voor de goede werking van je lichaam en maakt je huid stralend en vol.

Zet daarom een grote fles water voor je neus om jezelf eraan te herinneren om gehydrateerd te blijven tijdens deze quarantaine. Je zal merken dat dit een positief effect op je huid en humeur heeft!

Zorg voor een portie verse vitamines

En verder? Voldoende vitamines natuurlijk! Haal een voorraad fruit in huis en ga creatief aan de slag. Maak bijvoorbeeld vers fruitsap of bereid alvast wat fruitsalade voor de komende dagen. Zo heb jij elke dag een gezonde dosis vitamines binnen! En voor al je favoriete fruitsoorten kan je nog steeds bij Match terecht 😊

Smeer een handcrème

Na al dat grondig wassen, verdienen je handen wel een zacht laagje herstellende handcrème. De perfecte oplossing tegen een droge huid of zelfs kleine kloofjes. Nadien kan je je handen nog verder verzorgen met een leuke nagellak in een vrolijk tintje!

Neem een uitgebreid bad

Na een stresserende thuiswerkdag kan een uitgebreid bad echt deugd doen. Verdwijn even helemaal tussen de bruisende bubbels. Een zalig momentje voor jezelf waar je al je zorgen even van je af kan laten glijden! En wie graag iets om handen heeft, kan zijn lievelingsmagazine of een goed boek mee in de badkuip nemen.

Smeer een maskertje

Je kan tijdens je bad ook een heerlijk gezichtsmaskertje aanbrengen. De ideale manier om je poriën te reinigen of je huid extra te hydrateren. Of als quality time samen met je lief of huisgenoten!

Probeer eens een gedurfde beautylook uit

Die heftige kleur oogschaduw die je nog nooit durfde gebruiken? Of die ene lippenstift die je bij nader inzien wat te fel leek voor een gewone weekdag? Nu is het moment om je helemaal met make-up uit te leven en eens met verschillende looks te experimenteren. Niet meteen een succes? Ah, niemand die het ziet. Of net wel. Je kan bijvoorbeeld videochatten met een vriendin en elkaar het eindresultaat van jullie make-up experiment showen…

Wie zei dat een quarantaine saai hoeft te zijn? 😉