12 dingen die je kan doen als je thuis moet blijven

Posted 19 Mar 2020

Nu er enkele strenge maar noodzakelijke coronamaatregelen van kracht zijn, werden veel winkels gesloten en evenementen afgelast. Gelukkig zijn er ook nog een heleboel dingen die je wél kan doen! We zetten alvast 12 leuke en nuttige lockdown activiteiten op een rijtje 😊

Maak een uitgebreid ontbijt

Werk je de komende periode van thuis? Probeer het dan positief te bekijken: geen files meer, geen gevecht voor een plekje op de bomvolle trein, je mag je wekker een beetje later zetten… En je hebt extra tijd om te ontbijten!

Maak jezelf een heus hotelontbijt met cornflakes, vers fruit, koffie, sinaasappelsap, sandwiches, confituur en een zachtgekookt eitje. Perfect om de dag goed te starten! En voor al je inkopen kan je nog steeds bij Match terecht in Shopping Gent Zuid.

Houd een filmmarathon

’s Avonds kan je dan weer een heuse filmmarathon houden met al je favoriete films. Wat popcorn, een dekentje, enkele gezellige kaarsen en chillen maar. Extra tip: Twilight, Divergent, The Hunger Games en Lord of the Rings staan momenteel op Netflix. Heel veel bingewatch material dus!

Doe yoga

Omdat het momenteel vrij stresserende tijden zijn, is het fijn om af en toe even je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Wil je graag met yoga starten maar weet je niet goed hoe je dat doet? Geen probleem! Op YouTube vind je heel veel filmpjes zoals Yoga with Adriene. Bovendien gaan veel yogaleerkrachten momenteel met online lessen aan de slag.

Bak pannenkoeken

Bij Match vind je alle benodigdheden om zelf pannenkoeken te bakken. Ontzettend leuk om te doen én lekker om achteraf op te eten! Ook als je samen met je kindjes in lockdown zit, is dit een echte aanrader.

Volg een online cursus

Heb je door de coronamaatregelen plots ongewild wat meer vrije tijd? Kijk dan even of er geen leuke online cursus is die je wil volgen. Zo kan je de lockdownperiode gebruiken om je te verdiepen in fotografie, digitaal tekenen, programmeren, een eigen webshop starten, mindfulness, enz. Er is voor elk wat wils!

Lees een boek

Heb je normaal nooit tijd om te lezen? Dan is dit je kans om ’s avonds met een goed boek in de zetel te ploffen. Of maak jezelf een ontspannend bad om daarna helemaal in het verhaal te verwijnen. Het ultieme me-time momentje!

Stuur een kaartje

Door de coronamaatregelen kunnen we helaas niet meer bij familie of vrienden langsgaan. Gelukkig kan je ze wel laten weten dat je aan ze denkt! Dagbladhandel Matulu is nog steeds open in Shopping Gent Zuid. Kies een leuk kaartje uit om bijvoorbeeld naar je lieve oma te sturen. Een klein maar heel fijn gebaar!

Maak een wandeling

Ook in coronatijden blijft voldoende bewegen belangrijk. Maak een lange wandeling met de hond. Of ga naar het plaatselijke park of bos om de frisse lucht op te snuiven. Even in de natuur zijn, doet altijd deugd.

Houd een lenteschoonmaak

Blijf jij het opruimen normaal ook altijd uitstellen? Dan is dit je kans! Maak een plan voor de komende dagen waarbij je elke dag een uurtje opruimt. Neem enkele grote zakken waarin je de spullen die je niet meer gebruikt en de kleren die je nooit aandoet kan opbergen. Een opgeruimd huis zorgt bovendien voor een opgeruimd hoofd!

Bel met een vriendin

Weet je nog hoe je vroeger uren met je vriendinnen aan de telefoon kon hangen? Ruil Whatsapp en Messenger terug een keertje in voor een old school gesprek aan de telefoon. Of videobel via Skype. Je zal zien dat het geweldig is om elkaars stem te horen.

Leer een nieuwe taal

Wou je altijd al Spaans leren? Lijkt het je tof om Japans te praten? Of wil je je Frans opfrissen? Het kan! Op YouTube vind je voor zowat elke taal een heleboel filmpjes. Bovendien zijn er gratis apps zoals Duolingo waar je je heel eenvoudig in een nieuwe taal kan verdiepen. Tegen het einde van de lockdown ben jij vlot meertalig!

Plant bloemen

Wie wordt nu niet vrolijk van bloemetjes in huis? Grijp je kans om enkele bloemen in je tuin te planten of bestel een boeketje bloemen om de huiskamer op te fleuren. Veel bloemisten hebben een online service. Of je kan eens kijken of er geen leuke boeketjes bloemen of planten in de supermarkt staan. Zo haal jij de natuur tijdens deze dagen een stukje naar binnen.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!