Zo bescherm je je haren tegen de winterkou.

Posted 23 Feb 2020

Zo bescherm je je haren tegen de winterkou

De ene storm is het land nog niet uit of daar lijkt de volgende al klaar te staan. Hoog tijd dus om je lokken eens extra in de watten te leggen. Krijgen we binnenkort nog meer regenbuien, grijze wolken of rukwinden? Dankzij deze handige tips zijn jouw haren alvast beschermd tegen de meest grillige winterdagen!

Tip 1: Geef je lokken net dat tikkeltje meer verzorging

Tijdens koude winterdagen is een haarmaskertje altijd een goed idee. De stevige voeding en fijne verzorging geven jouw haar net dat extra beetje dat het bij koele temperaturen nodig heeft. Bij Holland & Barrett, Yves Rocher en Kruidvat vind je alles om je lokken een kleine boost te geven! Haal dus snel je favoriete haarmasker of haarserum en plan een klein wellnessmomentje voor jezelf in. Tijd voor wat welverdiende me-time!

Tip 2: Probeer je haar niet te vaak te wassen

Wanneer je haren het grauwe winterweer moeten trotseren, is het verleidelijk om je haren veel te wassen om ze opnieuw in model te krijgen. Toch probeer je het aantal wasbeurten beter te beperken. De koude droogt je haar en hoofdhuid namelijk sneller uit. Gelukkig ben je met een goede droogshampoo zo geholpen!

En is het echt tijd om je haren te wassen? Gebruik dan lauwwarm water en een shampoo die echt bij jouw haartype past. Bij Shopping Gent Zuid vind je vast en zeker wat je nodig hebt.

Tip 3: Bescherm je lokken tegen de koude

Net als de rest van je lichaam, kunnen ook je haren wel een extra laagje gebruiken tegen de koude temperaturen buiten. Duffel jezelf lekker in met een warme muts en sjaal van bij Veritas, H&M, NafNaf, Celio of Only voor je het huis verlaat. Zo zijn ook je lokken beschermd tegen de gure winterwind!

Probeer verder zeker te vermijden dat je met nat haar naar buiten moet. Wanneer je haren nat zijn, kunnen ze namelijk bevriezen en afbreken. Altijd je haren goed laten drogen is dus de boodschap!

Tip 4: Eet gezond

Tot slot heeft ook voeding een effect op je haar. Sojaproducten, vitamine C en vitamine D helpen je haren om mooi, glanzend en gezond te blijven. Proteïnen dragen dan weer bij aan de vochtigheid van je haar. Weg met die droge plukken! Kruip ’s avonds dus gezellig in de zetel met enkele smakelijke stukken fruit, boordevol vitamines.

Zo zijn jouw lokken helemaal winterproof!