Wintersolden: zo scoor je de leukste stuks

Posted 7 Jan 2020

Na de feestvreugde van de afgelopen dagen volgt nu de favoriete periode van fashionista’s: de solden. Tijd om je kledingkast aan te vullen met enkele geweldige musthaves aan kleine prijsjes van bij Shopping Gent Zuid. Weet je niet waar te beginnen? We geven je alvast 5 praktische tips om deze solden met enkele fantastische stuks naar huis te gaan!

Tip 1: Ruim eerst je kleerkast op

New year, new you… De start van het nieuwe jaar is het ideale excuus om je kleerkast eens goed onder handen te nemen. Gooi de kledij die je niet meer draagt weg zodat er terug plaats komt voor een frisse, nieuwe garderobe. Bovendien krijg je zo beter zicht op wat je al hebt en wat nog niet. Kan je nog wel een zwarte broek gebruiken? Een feestelijke blouse voor die ene nieuwjaarsreceptie binnenkort? Of net een nieuw sportief setje om je goede voornemens goed te starten? Maak een lijstje met items waar je tijdens het soldenshoppen een oogje voor moet openhouden.

Tip 2: Ga op zoek naar goede basics

De solden zijn het perfecte moment om enkele degelijke basics aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een klassiek zwart jurkje, een witte blouse, een paar comfortabele sneakers, enkele topjes, een zwarte blazer… Stuk voor stuk tijdloze items die jaren mee zullen gaan en die zich makkelijk met verschillende outfits laten combineren.

Tip 3: Zorg voor een tweede mening

Naast het feit dat het ontzettend leuk is om samen met je zus of beste vriendin te gaan shoppen, is het ook heel handig. Een extra kritische blik voorkomt dat jij deze solden met enkele miskopen huiswaarts keert. Spreek dus zeker op voorhand af dat jullie in het pashokje 100% eerlijk jullie mening zullen geven. En daarna kunnen jullie nog gezellig samen een hapje gaan eten!

Tip 4: Wees er vroeg bij

De beste koopjes scoor je in de ochtend. Na de middag wordt het vaak een pak drukker waardoor dat ene geweldige item misschien wel nét voor je neus wordt weggekaapt. Bovendien is het meestal ook voordelig om in het begin van de solden te gaan shoppen. Hoe langer je wacht, hoe meer leuke koopjes uit de winkelrekken verdwijnen…

Tip 5: Trek iets comfortabels aan

En als laatste tip: kies ’s morgens voor een heerlijk comfortabele outfit die je snel aan en uit kan trekken. Laat dat ene bloesje dat er geweldig uitziet maar waarvan het eeuwen duurt om het dicht te knopen dus thuis, zodat jij in een mum van tijd in en uit het pashokje bent!

Happy shopping!