Zo kleed je jouw feesttafel aan

Posted 30 Nov 2019

Gezellige familiemomenten tijdens de feestdagen beginnen bij je interieur. Van mooie tafeldecoratie tot bijhorende servetten en vrolijk dansende kaarsen op tafel. Jouw feesttafel wordt zonder twijfel de ultieme sfeermaker. Laat het feestmenu maar komen! Kan je eerst nog wat inspiratie gebruiken? Dan tover je dankzij deze tips zo een gezellige feesttafel tevoorschijn.

Kies een thema

Winter wonderland, zachte pasteltinten, alle kleuren van de kerstboom, strak en minimalistisch met rood en goud of net met zilvertinten. Door een thema te kiezen voor je feesttafel maak je het jezelf makkelijk om bijhorende borden, glazen, bestek en een tafelkleed te vinden. Bovendien ziet het geheel er meteen verbluffend uit. Alles is direct harmonieus en sfeervol versierd!

Ga voor bijhorende decoratiestukken

Eens je een thema hebt, kan je op zoek naar passende decoratiestukken om het geheel helemaal op punt te stellen. Ga voor een groot decoratiestuk dat je centraal op je feesttafel kan plaatsen. Bij Hema of Flying Tiger vind je alles wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een schaal met lichtjes en kerstballen, kleine kerstpoppetjes of een kerststukje als blikvanger. Dennenappels of takjes dennenboon ernaast zorgen verder voor de ultieme winterse sfeer.

Brand gezellige, winterse kaarsjes

Wie feestdagen zegt, zegt lichtjes. Kleed je feesttafel aan met een grote kandelaar of verschillende kleine kaarsjes. Onze tip? Een heerlijk winters aroma zoals vanille of dennenbos. Zo wordt je heerlijke geurkaars de finishing touch van je winterinterieur. Bij Kruidvat of Holland & Barrett vind je zonder twijfel jouw favoriete geurtje.

Denk aan je servetten

Vrolijke servetten met sneeuwpoppen, ijssterren, kerstbomen of gewoon lekker minimalistisch met rood en goud. Het kan allemaal. Servetten zijn niet alleen praktisch, ze vormen ook een belangrijk onderdeel van de sfeermakers op tafel. Je vindt ze bovendien in verschillende stoffen. En wie zich helemaal wil uitleven, kan zich aan origami wagen.

Zo wordt jouw feesttafel een feestje op zich!