een opgeruimd huis dankzij deze 3 tips

Posted 17 Oct 2019

Dat ene jurkje dat eigenlijk niet zo comfortabel zit maar toch al jaren in je kast ligt, die handtas die je nooit draagt of dat gezelschapsspel waarvan je een stuk bent kwijtgespeeld… Het is niet altijd even gemakkelijk om spullen weg te gooien. Daarom geven we je met veel plezier enkele praktische opruimtips. De manier om je huis groter te laten lijken én om rust in je hoofd te brengen! Klaar om aan de slag te gaan?

Wees eerlijk met jezelf

Heb je een trui die een regelrechte miskoop was? Een kapotte iPad die niet meer te herstellen is? Of een stapel oude tijdschriften waar je nooit meer in bladert? Dan is het tijd om eerlijk met jezelf te zijn: deze spullen ga je in de toekomst ook niet meer gebruiken. Weg ermee!

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan kan het helpen om de spullen waarover je twijfelt even in een aparte doos te plaatsen. Zet deze ergens uit je zicht en stel jezelf na enkele weken de vraag of je deze spullen nu echt terug een plaatsje in huis wil geven. Is het antwoord nee? Dan is dit het teken dat ze weg mogen.

Pak kamer per kamer aan

Je volledige huis opruimen kan als een groot karwei aanvoelen dat je het liefst voor je uit blijft schuiven. Deel je huis daarom op in verschillende delen. Plan een moment om je woonkamer op te ruimen, je keuken, je slaapkamer,… Door je huis in verschillende ruimtes in te delen, lijkt het opruimen meteen een stuk minder werk.

Heb je het enorm druk? Start dan klein met bijvoorbeeld een bepaalde kast in je woonkamer op te ruimen. Alle kleine beetjes helpen.

Focus op één categorie

Een andere manier om het opruimen minder zwaar te laten aanvoelen, is om alles op te delen in categorieën. Begin bijvoorbeeld met het opruimen van je kleren, daarna je kookgerief, het speelgoed van de kinderen, je boekenkast,…

En kan je nog net wat extra motivatie gebruiken? Kom dan van 26 oktober tot 2 november langs bij Shopping Gent Zuid om al je boeken, cd’s, lp’s en dvd’s binnen te brengen ten voordele van Oxfam Solidariteit. Zo krijgen jouw oude spullen meteen een tweede leven. Bovendien schenken we per binnengebrachte kilogram boeken €0,20 aan De Warmste Week. Zo steun je maar liefst twee keer het goede doel én je kan genieten van een opgeruimd huis. Superleuk, toch?