5 leuke Halloween activiteiten

Posted 25 Oct 2019

Boo! Knisperende bladeren, een heerlijke kop pompoensoep, horrorfilms en verkleedpartijtjes. Het is weer tijd voor Halloween! Ben jij nog op zoek naar een leuke griezelactiviteit samen met je vrienden, lief of kinderen? We geven je alvast enkele ideetjes!

Een Halloweentocht

Haal de fakkels en dikke jassen maar boven. Niks zegt meer ‘Halloween’ dan een leuke griezeltocht samen met je vrienden of de hele familie. Voor de kleintjes is er woensdag 30/10 de Halloween nocturne in Gentbrugge. Hier zorgt moedig Pierke voor een verhaal vol spokenspanning. Wedden dat jouw zoon of dochter dolgraag mee op deze ‘spooktaculaire’ tocht wil?

Een verkleedfeestje

Leuk voor jong én oud: een verkleedfeestje met Halloween. Tover je voor één avond helemaal om tot vampier, heks of zombie. Of laat je inspireren door je favoriete film en ga als Maleficent, Pennywise, Cruella of een lid van de Adams Family. Leuke Halloween decoratie zoals pompoenslingers, kaarsenhouders of snoepmanden vind je bij Flying Tiger of Hema. Dat maakt je verkleedfeestje helemaal af!

Een horrorfilmavond

Een gezellige filmavond met vrienden gepland tijdens Halloween? Sla een voorraad popcorn en snoep in bij Match, Bonobo’s of Kruidvat. Horrorfilmklassiekers zoals Scary Movie of Texas Chainsaw Massacre kunnen natuurlijk niet ontbreken. Of liever een recentere film zoals IT? Bij Standaard Boekhandel vind je hoe dan ook voldoende filminspiratie!

Griezelig bakplezier

Een Halloween taart, mummie traktatie of duivelse cupcakes? Bij Pipoos vind je alles wat je nodig hebt om een heerlijk griezelige lekkernij te maken! Tonnen bakplezier verzekerd tijdens een creatief namiddagje. En het resultaat? Dat kan je delen met je familie, vrienden of met de kindjes die komen trick or treaten. Yummie!

Jack-o'-Lantern fun

Het kerven van een pompoen moet vast en zeker dé traditie tijdens Halloween zijn. Snijd het deksel van de pompoen en hol de pompoen uit met een scherp mes of lepel. Daarna kan je deze best even naspoelen met water en een beetje azijn. Zo blijft je uitgeholde pompoen langer goed. Teken daarna met een stift een griezelig gezicht op de pompoen en snijd deze uit. En tada… je eigen Jack-o’-Lantern! P.S. van het vruchtvlees kan je daarna heerlijke pompoensoep maken 😉

Happy Halloween!