Maak kennis met de girlbosses achter onze nieuwe pop-ups

Posted 6 Sep 2019

Je had het misschien al voorbij zien komen op onze social media of opgemerkt tijdens het winkelen: de winnaars van onze ‘Win je pop-up’ wedstrijd zijn sinds maandag 2 september druk aan de slag! Maak kennis met Salomé van Nana Café en Marjorie van Madame She She.

Het ondernemersavontuur…

Kunnen jullie iets meer vertellen over jullie pop-up?

Marjorie: “Madame She She is een home party concept dat ik 7 jaar geleden opgericht heb. Hierbij wordt de woonkamer van mensen als het ware omgetoverd tot een echt shoppingparadijs. Mijn pop-up bij Shopping Gent Zuid is voor mij een nieuwe challenge waar ik met veel plezier aan begin. Het is een concept store waar je unieke musthaves vindt.”

Salomé: “Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door koken, bakken en voeding in het algemeen. Ik hou ervan die passie te delen en zo een glimlach op vrienden en familie hun gezichten te toveren. Dit, in combinatie met mijn interesse voor circulaire economie en duurzaam ondernemen, is waarom ik het gezellige koffiehuisje Nana Café heb opgericht. Hier worden rescued bananas omgetoverd tot heerlijke desserts en gebak!”

Waarom heb je besloten om Nana Café in te schrijven voor de ‘Win je pop-up’ wedstrijd?

Salomé: “Terwijl miljoenen mensen honger lijden, gooien wij voedsel weg alsof het de normaalste zaak ter wereld is. Dit onrecht was voor mij de doorslag om mijn concept voor te stellen bij de wedstrijdjury. Ik was ervan overtuigd dat ik met Nana Café een verschil zou kunnen maken.”

Wat is de grootste uitdaging die je bij de oprichting van Madame She She bent tegengekomen?

Marjorie: “Het financieel plan en de cijfertjes die erbij komen kijken. Dit is echt iets dat ver van mijn bed staat. Ik verkoop de producten van andere merken dus ik wil wel zorgen dat deze verkopen. Het financieel plan rondkrijgen was echt mijn grootste uitdaging.”

Van sustainable cafe tot slow fasion

Vanwaar de keuze om met Nana Café een sustainable cafe te openen?

Salomé: “Mijn doel met Nana Café is om mensen bewust te maken van het probleem rond voedselverspilling. Als consument zijn wij meer geneigd om eerder groene, minder rijpe bananen aan te kopen. Supermarkten en winkels hebben daardoor grote overschotten van rijpere bananen die niet meer verkocht geraken. Meestal belanden ze dan gewoon in de vuilnisbak.

Het is enorm zonde om die lekkere, zoetere bananen weg te gooien. Zeker als je weet dat ze veel gezonder zijn, meer smaak en een smeuïge textuur hebben. Perfect om lekkernijen van te maken dus. Dankzij de verschillende supermarkten en winkels waar Nana Café mee samenwerkt, worden de bananen gerecupereerd en dienen ze als basis van verschillende gebakjes en dranken zoals milkshakes en smoothies.”

Madame She She draait deels om slow fashion. Wat betekent dit voor jou?

Marjorie: “Slow fashion draait voor mij om meer dan alleen om de materialen. Het is ook basics stuks eens durven combineren met andere stuks. Zo wil ik in de toekomst samenwerken met een influencer. Een rode broek is bijvoorbeeld een kledingstuk dat veel mensen afschrikt omdat ze niet weten hoe ze dat moeten combineren. Ik zou een influencer dan vijf keer een mogelijke outfit met die rode broek laten showen. Zoiets is voor mij ook slow fashion. Niet enkel fair trade, maar ook mensen inspireren.

In september komt Closet in the Cloud naar hier. Zij verhuren feestkleding om de wegwerpmaatschappij tegen te gaan. Veel mensen kopen een nieuw kleedje voor een feest en dragen het daarna niet meer. Dankzij Closet in the Cloud kan je jouw outfit voor die speciale gelegenheid huren. En ook zorg dragen voor je kleding is slow fashion voor mij. Daarom geef ik klanten altijd wastips mee. Verder doen de merken waarmee ik samenwerk hun best om uitgebreide controles in hun fabrieken te doen of om natuurlijke producten te gaan gebruiken.”

Shoppen wordt nog leuker!

Waarom moeten klanten zeker bij jullie langskomen?

Marjorie: “Voor mij [lacht]. Nee, voor het aanbod. Ik vind echt dat het een heel leuk aanbod is. Ik zit al jaren in het pop-up en home party circuit en Madame She She heeft bijna allemaal winkeltjes en webshops die niet in andere pop-ups te vinden zijn. Ik wil klanten unieke musthaves bieden die betaalbaar en kwalitatief zijn.”

Salomé: “Voor de gezelligheid, de uitnodigende glimlach en positieve vibe. Bij Nana Café straalt het zonnetje altijd en kan je kiezen tussen verschillende specialiteiten. Mijn favoriet is bijvoorbeeld de café latte met huisgemaakte amandelmelk en een snede banaan-speculoos cheesecake. De authenticiteit en originaliteit valt moeilijk te beschrijven, je moét een bezoekje aan Nana cafe gewoon ervaren.”

Het perfecte excuus dus om eens langs te komen bij Shopping Gent Zuid 😉 Ontdek de leuke outfits en unieke musthaves bij Madame She She en sluit af met een heerlijke koffie en gebakje bij Nana Café. Shopplezier en gezelligheid gegarandeerd!

Kom jij ook eens kijken?