7 tips voor een goede huidverzorging in de herfst

Posted 26 Sep 2019

Daar is het nieuwe seizoen! Hallo vallende bladeren, ginger spice lattes en oversized sweaters. Ben jij ook dol op de herfst, maar zijn de regen en koude niet mals voor je huid? Geen nood, dankzij deze 7 tips blijf jij een droge huid en gebarsten lippen de baas!

Tip 1: Smeer preventief

Beter voorkomen dan genezen. Ook als het om je huidverzorging gaat. Stop een lippenbalsem en handcrème in je handtas zodat je deze steeds bij de hand hebt. Extra tip: begin niet pas met smeren wanneer je huid droog en trekkering aanvoelt, maar breng al preventief een beschermend laagje aan alvorens je de deur uitgaat om het grillige herfstweer te trotseren. Je huid zal je dankbaar zijn!

Tip 2: Vergeet niet te scrubben

Scrubben is een geweldige manier om dode huidcellen te verwijderen en het herstelproces van je huid te stimuleren. Denk tijdens het scrubben ook eens aan je lippen, handen en voeten. Een goede scrub vernieuwt niet alleen je huidcellen maar vermindert ook de kans op velletjes. En na het scrubben kan je een voedende bodylotion of bodybutter in jouw favoriete geurtje aanbrengen natuurlijk!

Tip 3: Gebruik een maskertje

Of je nu een droge, vette of gemengde huid hebt… Een maskertje nu en dan doet wonderen voor je huid! Neem een momentje voor jezelf en kies voor een ontspannend en hydraterend gezichtsmasker. Tijdens koudere herfstdagen is dit dé manier om je huid terug happy te maken.

Tip 4: Water, water, water

Niet alleen tijdens de warme zomermaanden is het belangrijk om voldoende te drinken. Ook tijdens de herfst zorgt voldoende water ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Zet een grote fles water naast je op je bureau of installeer een app waarmee je het aantal glazen water dat je drinkt kan bijhouden. Vind je water maar wat eentonig? Wissel dan bijvoorbeeld eens af met een lekkere verse muntthee. Hoe meer water je drinkt, hoe makkelijker je huid soepel en stralend kan blijven.

Tip 5: Besteed aandacht aan je handen

Ook je handen worden droger tijdens de koude herfstdagen. Gelukkig is een goede handcrème jouw redder in nood! Wil je je handen eens een extra boost geven? Smeer ze dan in met een bodybutter, trek daar katoenen handschoenen over aan en laat dit ’s nachts intrekken. Zo word je ’s morgens wakker met heerlijk zachte handen!

Tip 6: Een flinke portie fruit

Natuurlijk gaat er niks boven een stevige dosis vitaminen om je huid tegen de koude te beschermen. Stop even bij Match en koop enkele appels om het collageen in je lichaam te versterken. Wist je dat appels ervoor zorgen dat jouw huid soepeler wordt? Verder zijn ook bananen als bron van kalium onmisbaar. Een droge huid kan namelijk het gevolg zijn van een kaliumtekort. Bananen zorgen dat de vochtigheid van je huid in balans blijft. Genoeg fruit eten tijdens de herfst is dus de boodschap!

Tip 7: Bescherm je huid tegen de najaarszon

De zomer mag dan wel voorbij zijn, je houdt je zonnecrème toch beter nog even bij de hand. Ook tijdens het najaar kunnen er enkele zonnige dagen komen die om een beetje extra huidbescherming vragen. Of voeg een beautyproduct met vitamine C aan je make-uproutine toe. Veel foundations werken ook als bescherming tegen de zon.

Klaar om je huid deze herfst optimaal te beschermen? Bij Holland & Barrett, Ici Paris XL, Kruidvat en Yves Rocher vind je al de verzorgingsproducten die je nodig hebt!