Tips voor een zomerse picknick: wat meenemen

Posted 6 Aug 2019

Wie zomer zegt, zegt picknick. Toch? Of je nu een gezellig familie-uitje aan zee plant, of een romantische zomerse date in het fris geurende gras… Deze 5 benodigdheden zorgen voor een meer dan geslaagde picknickervaring! Ook zo enthousiast?

Lakens en een picknickmand

Het perfecte picknickplaatje? Dat is een groot laken en een prachtige, vintage picknickmand. Voel je na een tijdje wat spierpijn? Of wil je je even neervlijen in het gras? Dan is een knus kussentje of twee de perfecte oplossing. Comfort boven alles! Gaan jullie met een grote groep picknicken? Dan kan je ook verschillende lakens meenemen. Zo kan iedereen zelf kiezen of hij in de zon wil zitten of net wil schuilen in de schaduw van die boom.

Een lekkere én originele lunch

Laat de boterhammen en sandwiches voor een keertje thuis en ga aan de slag met heerlijke tortilla’s, wraps en quiches. Net zo makkelijk om mee te nemen en net dat tikkeltje anders. Bij Match, Foodmaker en Panos vind je alle ingrediënten voor een heerlijke picknicklunch. En kleine extra tip: als je de drinkflessen eerst even kort in de diepvries plaatst, zijn ze lekker cool. Een kurkentrekker is dan weer ontzettend handig voor wie tijdens de lunch van een lekker glaasje roséwijn wil genieten.

Kleurrijke opbergdozen

Natuurlijk wil je al dat lekkers ook op een praktische manier meenemen. Bij Hema en Flying Tiger scoor je de leukste opbergdozen waarin je alles op een eenvoudige manier kwijt kan. Ontzettend handig! En de kindjes? Die zijn vast meteen fan van die kleurrijke en speelse varianten! Een koelbox of enkele isothermische zakken houden dan weer alles fris tijdens de meest warme en zomerse temperaturen.

Voldoende bestek en glazen

En verder zijn ook bestek en glazen onmisbaar tijdens je picknickuitstap. Laat plastic zoveel mogelijk achterwege en ga voor het bestek uit je keukenlade en enkele kartonnen bekers die je bijvoorbeeld bij Hema of Flying Tiger vindt. En voor de kleine en grotere smospotten onder ons: enkele servetten! Ook een vuilzakje om nadien je afval in op te bergen, is altijd handig.

Je goede humeur

Last but not least… je goede humeur natuurlijk! Berg je smartphone op en ga voluit voor die welverdiende quality time met je familie, gezin of vrienden! Zo zorgen jullie alweer voor een prachtige en onvergetelijke zomerherinnering.

Veel picknickplezier!