5 tips voor een onvergetelijke staycation

Posted 19 Aug 2019

Hoe geweldig het ook is om je koffers te pakken en richting het vliegveld te vertrekken, een vakantie thuis kan net zo leuk zijn! Wat dacht je van een heerlijk momentje voor jezelf, inclusief Netflix en popcorn natuurlijk… Of een gezellig samenzijn met familie en vrienden? Met deze 5 tips maak jij van je staycation de beste vakantie ooit!

Ontdek de leukste hotspots in eigen stad

Natuurlijk is het geweldig om aan een zonovergoten strand in Bali te liggen of de hipste ontbijtzaken van Londen te bezoeken, maar hé… Ons eigen landje heeft ook een heleboel te bieden! We verklappen je alvast enkele van onze favoriete adresjes in Gent. Ken je bijvoorbeeld de culinaire hotspots Oh my Poké, Oyya en Bavet al? Of wist je dat je sterren en planeten kan spotten bij de Volkssterrenwacht Armand Pien? En bij Huis van Alijn ben je dan weer aan het juiste adres voor een duik in de cultuur van het alledaagse leven. Grijp deze staycation dus je kans en ga op ontdekking in eigen stad!

Nodig vrienden uit voor een nazomerse barbecue

De zomer mag dan al even bezig zijn, bij mooi weer is het altijd fijn om samen met vrienden je kookkunsten aan de barbecue te showen. Stop snel bij Match voor allerlei lekkers en trommel je vrienden op voor een gezellige namiddag in de tuin. Glaasje wijn erbij en je waant je tegen zonsondergang helemaal in het zuiden van Frankrijk. Wie zei dat je op reis moest gaan om dat heerlijk ontspannen vakantiegevoel te krijgen?

Stippel een wandelroute uit

Je staycation is het ideale moment om de leukste wandelroutes bij jou uit de buurt uit te proberen. Wat dacht je van een stevige wandeling in de Vlaamse Ardennen of in Lissewege? Of een feeërieke avondwandeling langsheen de mooist verlichte plekjes en gebouwen in Gent? Volg de uitgestippelde lichtwandeling en dompel je onder in de avondverlichting van onze vree wijze stad!

Organiseer een dagje met vriendinnen

Maak er samen een geslaagde staycation van en plan een heuse girls’ day in. Van een deugddoend dagje wellness tot een gezellige wine tasting of een spannende movie night… Het kan allemaal! Of kom langs bij Shopping Gent Zuid om jullie heerlijk uit te leven tijdens het shoppen!

Glamping in eigen tuin met je kids

Haal het kind in jezelf naar boven en tover je tuin om tot een heuse glamping met gezellige led-lampjes, een knusse tent, vrolijke kussentjes en zachte dekens… Dit is het ideale moment om er een echte familieavond van te maken! En wie het campinggevoel nog wat wil versterken, kan marshmallows halen en verhalen vertellen. Dreigt het Belgische weer je plannen in het water te gooien? Verplaats het glampingfeestje naar je woonkamer en haal de matrassen en lakens eens voor een avondje naar beneden. Je zal zien: je kinderen (en jijzelf) zullen volop genieten van een avondje kamperen in eigen huis!

Veel plezier tijdens je staycation!