Zomerse cocktails

Posted 12 Jul 2019

Met deze zomerse cocktails kom je zeker in vakantiestemming!

Voor ons is één ding onlosmakelijk verbonden met de zomer: ja dat is juist, cocktails! Of je nu op vakantie vertrekt naar een zonnige bestemming of jouw vakantie in eigen tuin doorbrengt, met één (of meerdere) van deze cocktails in de hand lijkt het net alsof je op een tropisch strand zit. Dat is pas genieten! Met of zonder alcohol, dat kies je zelf, maar wij delen alvast onze favorieten.

Zoet en daarom steeds goed

Voor de zoetekauwen onder ons is een Strawberry Daiquiri een goede optie. Pluspuntje: de cocktail is in een mum van tijd klaar en je hebt echt niet veel nodig…

Benodigdheden voor 1 glas

● 3 centiliter witte rum

● 4 aardbeien

● 3 centiliter limoensap

● 1 eetlepel suiker

● Een handvol ijsblokjes

Doe de ingrediënten in de blender met enkele ijsblokjes en blenden maar! Daarna schenk je het mengsel in een cocktailglas en kan je het glas eventueel nog met een schijfje limoen versieren.

Creatieve cocktail

Pina Colada, Bloody Mary of Mojito kent iedereen. Wil je graag eens origineel uit de hoek komen op jouw volgend feest? Probeer dan een cocktail op basis van gin tonic en rood fruit, deze valt ongetwijfeld in de smaak!

Benodigdheden voor 1 glas

● 25 gram frambozen

● 50 gram rode bessen

● Het sap van een ¼ appelsien

● 1 eetlepel suiker

● 50 ml gin

● 110 ml tonic

● Een handvol ijsblokjes

Voeg de frambozen, bessen, suiker en het sap van sinaasappel samen met een klein beetje water toe aan een pot en breng het aan de kook. Laat het mengsel gedurende zo’n 10 minuten pruttelen op een laag vuur. Daarna zeef je het mengsel en laat je het afkoelen.

Vul een cocktailglas met ijs, giet er het sap over, voeg daarna nog de gin en tonic toe.

Zie zo, makkelijk en superlekker!

Een pittig kantje

Hou je wel van een pikant nasmaakje? Dan moet je deze cocktail met Cointreau, chili en passievrucht proberen. Een originele combinatie waarmee je vrienden zeker verrast!

Benodigdheden voor 1 glas

● 50 milliliter Cointreau

● 2 passievruchten

● 1 chilipeper

● 50 milliliter spuitwater

● 15 milliliter limoensap

● Een handvol ijsblokjes

Voeg het sap van de passievrucht samen met de Cointreau, peper en het limoensap toe aan een shaker. Voeg er ook wat ijsblokjes aan toe. Na het schudden zeef je eerst het mengsel, en daarna voeg je het toe aan een glas met ijs. Vul verder aan met spuitwater. Spicy!

Al jouw favoriete winkels onder één dak

Bij Shopping Gent Zuid vind je alles wat je zoekt. Plan je een cocktailavondje met de vriendinnen? De juiste benodigdheden vind je bij supermarkt Match. Ga ook zeker eens langs bij Hema of Flying Tiger voor party-proof decoratie!