Examentips: Kom zonder kleerscheuren de blok door

Posted 11 Jun 2019

Examentips: Kom zonder kleerscheuren de blok door

Het is weer die tijd van het jaar: de blok. Met de examens voor de deur geven we je enkele praktische tips over hoe je deze ietwat stresserende periode met glans doorstaat. En, daarna wacht de vakantie op je voor een heerlijke zomer van genieten en nietsdoen!

Music, maestro!

‘Muziek verzacht de zeden’ moet MNM gedacht hebben. Tot 22 juni steunt de radiozender alle studenten met hun marathonradio. Van de nieuwste K3 hit tot mindfulness tips om op je examen te slagen en boeiende interviews met bekende muzikanten. Kortom, alles wat een student nodig heeft!

Wees voorbereid

Goed begonnen is half gewonnen. Ook een geslaagd examen start met een goede voorbereiding. Je wilt halverwege de blok toch niet met een lege fluostift zitten? Voldoende balpennen, een praktische pennenzak, mappen om je notities in te klasseren, een notitieboekje om je samenvattingen in neer te pennen,… Je kleurrijke wapenuitrusting voor deze blok scoor je bij HEMA of Pipoos.

Stay healthy

Hou je energieniveau op peil door regelmatig te eten. Redbull, liters koffie, chips, diepvriespizza… Het is verleidelijk om je in de blok helemaal te laten gaan. Probeer fastfood en pepdrankjes echter zoveel mogelijk te vermijden. Gezonde voeding zorgt voor meer energie en een betere concentratie. Rep je dus snel naar Shopping Gent Zuid om bij Match, Foodmaker en Zest Fresh Juice Bar je nodige vitamientjes in te slaan!

Comfort boven alles

Tijdens de examenperiode mag je gerust voor je meest comfy look gaan. Wat dacht je van een schattige onesie, loszittende jogging of coole chill outfit? Je vindt je ideale blokoutfit onder andere bij H&M, Veritas en Etam.

Weet wat werkt

De ene student is de andere niet. Ben jij dol op samenvattingen? Steekkaarten? Handgeschreven notities op papier? Of opvallende kleurtjes in je cursus? Kies een studiemethode die voor jou het beste werkt. Leg afleidingen zoals je smartphone even aan de kant of installeer een app zoals BeFocused om 25 minuten te studeren en 5 minuten te pauzeren. En, misschien dé gouden examentip: zorg voor een goede nachtrust! Dan komen die examens helemaal in orde…

Alvast heel veel succes gewenst!