Barbecue Time

Posted 14 Jun 2019

4 tips voor de perfecte avond!

Goed weer = barbecueweer! Het is een echte zomerklassieker: zodra de temperaturen stijgen en een lekkere geur over de haag van de buren waait, begint het bij velen te kriebelen om de barbecue aan te steken. Ontvang je binnenkort vrienden of ga je naar de eerste barbecue van het seizoen? Met deze tips wordt het alvast een topavond!

Schoonmaken doe je zo

Heb je jouw barbecue net van onder het stof gehaald? Dan kan het rooster wel wat voorbereidend werk gebruiken. Wrijf voor het barbecueën het rooster in met olijfolie, zo voorkom je dat het vlees tijdens het grillen blijft plakken en verbrandt. Na het grillen kan je met een nat sponsje het vuil er dan zonder veel moeite afhalen!

Tip: tussen het grillen door kan je het rooster ook insmeren met wat citroensap, dan hoef je achteraf niet staan schrobben. Dat bespaart je heel wat tijd! :-)

Vlees, vis en gegrilde groentjes op de barbecue

Het geheim voor een goede barbecue? Dat begint uiteraard bij kwaliteitsvlees en vis!

Bij Match vind je op elk moment een uitgebreid assortiment aan barbecuevlees. Nu is hét moment om een bezoekje te brengen aan supermarkt Match want veel vlees en benodigdheden staan in promotie. Daarnaast kan je er een vleespakket bestellen, lekker en gemakkelijk!

Het moet uiteraard niet alleen vlees of vis zijn, gegrilde groentjes zijn heerlijk. Voorzie ook lekkere koude bijgerechten, want dat smaakt altijd bij warmer weer! Geen zin om alles zelf te maken? Bij Foodmaker vind je lekkere én bovenal gezonde gerechten.

Aan tafel!

Maak de tafel extra uitnodigend door ze aan te kleden met zomerse decoratie. Flying Tiger en Hema hebben aan de zomer gedacht, je vindt er kommetjes in alle kleuren, fleurige tafellakens, cocktailsets, limonadetaps, vrolijke glazen en andere zomerse aankleding. Wordt het donker? Hang lichtsnoeren in de tuin voor extra sfeer.

Extra tip: bij een barbecue hoort voor ons ook een ijsje, met de ijslolly vormpjes van Flying Tiger maak je jouw ijs in een mum van tijd zelf. Homemade ijs smaakt toch altijd net iets beter!

Zomerse verzorging

Misschien niet rechtstreeks een tip voor de perfecte barbecue, maar wel iets waar je zeker rekening mee moet houden. Op die zwoele zomeravonden komen zonnecrème, huidverzorgingsproducten en de nodige accessoires van pas. In de Summer Shop van Holland & Barrett, bij Yves Rocher en Ici Paris XL vind je de juiste verzorging voor jouw huid. Nog op zoek naar een zonnebril of een leuk hoedje? Passeer dan zekers eens langs Pearle en Veritas.

Veel barbecue-plezier!