Het Hemelvaartweekend

Posted 31 May 2019

Braderie Publique en DOKmarkt in Gent

Dankzij Onze Lieve Heer Hemelvaart mogen we genieten van een dubbel weekend. De ideale gelegenheid om eropuit te trekken! Maar de vraag: hoe krijg je dat weekend nu volledig gevuld? In Gent valt er alvast veel te beleven, tijdens het weekend vinden er weer tal van evenementen plaats én het is tijd voor het allereerste braderieweekend van dit jaar.

Braderie Publique: 2 weekends vol shopplezier

Het is weer zover! Van 30 mei tot 2 juni ben je welkom op Braderie Publique, dan wordt de

Gentse binnenstad volledig omgetoverd tot één grote braderie. Alle verschillende braderieën zijn samengevoegd en vinden plaats in het weekend van 30 mei tot 2 juni en van 27 juni tot 30 juni. De voorbije edities waren een gigantisch succes! De deelnemende handelaars zetten vier dagen lang kraampjes buiten waar je de mooiste koopjes vindt.

Tijdens Braderie Publique kan je gezellig straatshoppen in de deelnemende straten zoals onder andere in het gebied van Het Zuid, Brabantdam, Walpoortstraat en de Vlaanderenstraat. Op de website van Stad Gent kan je al de straten terugvinden:

https://stad.gent/sites/default/files/page/documents/Stratenlijsten-2019.pdf

Nog een tip: van 29 mei tot 2 juni kan je ook bij Gent Smaakt terecht voor de lekkerste creaties van topchefs en zondag is het Shop-op Zondag. Dit wil zeggen dat het vervoer met bus en tram van en naar Gent die dag volledig gratis is! Redenen genoeg om langs te komen, toch?

DOKmarkt

Ja, ook dit jaar zijn de gezellige DOKrommelmarkten weer terug. Deze markt vindt zondag 2 juni plaats van 11 uur tot 17 uur, de kade wordt dan omgetoverd tot een gezellige rommelmarkt. Wie zoekt die vindt, je snuffelt er tussen de vele standjes met zicht op het water of je geniet van een lekker hapje bij de eetkraampjes.

Natuurlijk kan je op vrijdag en zaterdag ook bij Shopping Gent- Zuid terecht.

Veel shopplezier alvast!