7 leuke activiteiten samen met de kids

Posted 25 Apr 2019

De paasvakantie zit er alweer op maar dat mag de pret niet drukken! Mei is op weg en brengt enkele fijne feestdagen met zich mee. En in afwachting van de zomervakantie zijn er nog altijd de weekends natuurlijk! Zin om er samen met de kids gezellig op uit te trekken? En kan je wel nog wat inspiratie gebruiken? Ontdek dan snel onze 7 tips voor toffe activiteiten met kinderen!

1. Ga picknicken

Nu de zomer dichterbij komt, wordt het steeds leuker om buiten te vertoeven. Sla wat fruit en ingrediënten in bij Match (en snoepjes bij Bonobo’s) en maak een picknickmand vol lekkers! Kleurrijke brooddozen en papieren bordjes scoor je bij Hema of Flying Tiger. Zo zijn jullie helemaal klaar voor een sfeervolle familiepicknick!

2. Bezoek een pretpark

De bestemming voor een dagje fun met het hele gezin? Een pretpark natuurlijk! Rollercoasters, gigantische suikerspinnen en een betoverende sfeer. Wedden dat je kids meteen dolenthousiast worden wanneer je een bezoekje aan hun favoriete pretpark voorstelt?

3. Maak een fietstocht

Wist je dat er in Vlaanderen speciale fietsroutes zijn op maat van kinderen? Ga zorgeloos fietsen langsheen pittoreske vergezichten en feeërieke bloemenvelden. Met de wind in je haren en je kleine snelheidsduivels voor je geniet je optimaal van een zonnige lentedag!

4. Ga varen

Of wat dacht je van een boottochtje in Gent of Brugge? Zo ontdekken jullie de mooiste plekjes van de stad vanuit een heel ander gezichtspunt. En je zoon of dochter? Die kan zich heel even piraat, Viking of zeekapitein wanen. Schip ahoi!

5. Ontdek lokale lekkernijen

Op zaterdag 27 april gaan we bij Shopping Gent Zuid voor Lekker Lokaal! Ontdek alles wat met lekkere en lokale voeding te maken heeft. Bezoek de standen van diverse lokale ondernemers en volg leuke workshops en demo’s die tonen hoe je ecologisch én gezond kan eten en leven. Superinteressant voor het hele gezin!

6. Knuffel alpaca’s

Is je zoon of dochter een grote dierenliefhebber? Plan dan een bezoekje aan de kinderboerderij en knuffel met geitjes, konijnen, hangbuikzwijntjes, enz. Of wat dacht je van een bezoekje aan een alpacaboerderij? Cuteness overload! Zijn jouw kinderen eerder fan van grotere en exotischere dieren? Bezoek dan de olifanten, leeuwen en tijgers in de zoo. Het wordt hoe dan ook een dagje om nooit te vergeten!

7. Snuif de zeelucht op

Is het mooi weer buiten? Trek er dan samen op uit richting onze Belgische kust! Zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee, wandelen in de duinen of een gigantische pannenkoek gaan eten op de dijk… Het kan allemaal!

Veel plezier gewenst!