Maak je zomerhuid helemaal klaar voor de herfst!

Posted 18 Oct 2018

De herfst is nu officieel al een tijdje in het land! Je zou het niet direct zeggen met die mooie nazomer maar binnenkort is het weer tijd voor cozy herfsttruien, warme drankjes en pompoenen in overvloed. Heerlijk, toch? Voor de huid is dat heel wat minder positief, want bij zo’n seizoenswisseling krijgt onze huid het zwaar te verduren. Daarom is een aangepaste huidverzorging net zo belangrijk. Vandaag delen wij onze favoriete beautytips waarmee je klaar bent om dat guur herfstweertje te trotseren!  

Kies voor een rijke dag- en nachtcrème

 De dagcrème die je in de zomer gebruikt biedt meestal niet genoeg verzorging in de herfst.

Dit seizoen mag het allemaal wat rijker zijn, kies voor een voedende crème die de huid beschermt tegen kou, wind en regen. Vergeet ook zeker jouw nachtcrème niet: tijdens de nacht is de huid veel actiever waardoor ingrediënten nog beter hun werk kunnen doen. Weg met barstjes, droogheid en een trekkerig gevoel!

 Scrubben en hydrateren

Het nadeel aan de herfst? De stralende zomerhuid maakt plaats voor een doffe teint. Gelukkig kan je jouw huid zelf een handje helpen door 1 keer per week te scrubben. Kies wel voor een milde en voedende scrub die de huid niet beschadigt! Het resultaat? Dode huidcellen worden verwijderd en de huid krijgt weer een stralende teint!

 Naast het scrubben is hydratatie een van de belangrijkste stappen. Smeer na het douchen en/of voor het slapengaan een rijke body butter die de huid zijdezacht en gehydrateerd doet aanvoelen. Vergeet de handen en lippen niet, die verdienen uiteraard ook verzorging!

Schoonheid van binnenuit

De juiste verzorging is één ding, maar een gezonde huid begint ook van binnenuit.

Bij Holland & Barrett vind je een groot aanbod aan natuurlijke producten waaronder huidverzorgingsproducten maar ook vitaminen en supplementen die een gezonde levensstijl ondersteunen.

Ruime keuze bij Shopping Gent Zuid

Ben je na het lezen van onze tips op zoek naar de juiste producten? Bij Shopping Gent Zuid vind je zeker wat je zoekt! Ga eens langs bij Yves Rocher, Holland & Barrett, Ici Paris XL, Kruidvat of  Hema voor advies en de juiste verzorgingsproducten. Zie zo, nu ben je helemaal klaar voor de herfst!