Stralen in de zomer met de juiste verzorging

Posted 13 Jul 2018

De voorbije weken hebben we al van een stralend zonnetje kunnen genieten, heerlijk die warme temperaturen! Heb jij een reisje geboekt of blijf je gezellig thuis deze zomer? Of je nu op vakantie gaat of niet, in de zomer verdient onze huid extra aandacht! We hebben maar één huid en daar zorg je dus best extra goed voor. Maar er bestaan zoveel producten en merken dat je na een tijdje zelf niet meer weet wat goed voor je is. Geen nood, bij Shopping Gent Zuid vind je alles wat je zoekt. Yves Rocher, Kruidvat en Ici Paris XL weten hoe jij je huid het beste verzorgt. Om je op weg te zetten maakten wij een selectie van enkele belangrijke verzorgingsproducten voor de zomer! En psst: het zijn solden, dus kom zeker eens langs!

Smeren maar

De zomer betekent zon, zee, strand en vakantie! Maar het betekent ook uitdroging van de huid en pijnlijke verbrande lichaamsdelen doordat de combinatie van zon en zeewater echt slecht is voor de huid! Je wilt je huid graag beschermen tegen uitdroging, maar ook tegen vroegtijdige veroudering. De zon is namelijk de belangrijkste oorzaak van veroudering en brengt rimpels met zich mee. Smeren, smeren, smeren dus!

Om de huid optimaal te verzorgen in de zomer zorg je voor een aangepaste routine bestaande uit een aantal stapjes om je huid helemaal klaar te stomen voor het prachtige zonnetje!

1)    Scrub erop los

Staat er vandaag ook een dagje zonnen op jouw planning? Vergeet dan zeker niet te scrubben om je huid voor te bereiden op die zon! Het zorgt ervoor dat de huid mooi egaal bruint doordat het scrubben alle dode huidcellen verwijdert! Het zorgt er ook voor dat crèmes beter hun werk kunnen doen doordat ze gemakkelijker in de huid doordringen. Weg met die dode huidcellen en hallo gezonde teint! Met de plantaardige peeling van Yves Rocher voelt je huid glad en zijdezacht aan! Daarna nog even insmeren met een voedende body butter en gezichtscrème en dan is je huid goed voorbereid.

2) Bescherm de huid

Een zonnecrème met SPF is een must, dat moeten we je uiteraard niet vertellen! De factor hangt af van jouw type huid. De bleke/ lichte huidjes zullen een hogere factor nodig hebben dan de getinte huid. Als je op vakantie bent in een warm land dan kies je natuurlijk best voor een hoge factor die goed beschermt tegen de sterke zonnestralen. Ici Paris XL heeft verschillende zonneproducten die je optimaal beschermen tegen de zon. Onze favoriet? De velvet milk van Lancaster, deze ruikt hemels en plakt niet!

3) Voeding en herstel van de huid

Na het zonnen is het belangrijk de huid te herstellen en voeden. Yves Rocher heeft een assortiment van herstellende en beschermende verzorging. Zowel je gezicht als je lichaam kan extra voeding gebruiken. De producten van Monoï zijn hier geschikt voor: de olie hydrateert de huid diep en zorgt voor een zijdezacht gevoel!

Oeps, ben je toch wat verbrand? Kalmeer de huid dan met een hydraterende aftersun en blijf de volgende uren zeker in de schaduw. Gun je huid tijd om te herstellen!

Zijdezacht haar

Naast huidverzorging mogen we onze haren niet vergeten, het is belangrijk om je lokken goed te beschermen tegen zonlicht. De combinatie van zon, chloor en zout is echt slecht voor je haar! Er bestaan verschillende sprays die de haren de juiste bescherming bieden. Een van onze favorieten is de Gliss Kur Styling Strong Hold Repair Hairspray, verkrijgbaar bij Kruidvat. Spray het op je haar vooraleer je in het zonnetje kruipt voor de ultieme hydratatie.

Hallo zachte handen en voeten!

Last but not least: onze handen en voeten. Het zwembad, zee en strand kunnen je voeten en handen extra droog maken. Dat zorgt voor een vervelend gevoel! Met de voetenpeeling en hydraterende crème van Yves Rocher heb je nergens nog last van. Daarna ook nog even de handcrème voor mooie handen en nagels gebruiken en dan kan je weer optimaal genieten van de zomer!

Wij gaan wat genieten van het prachtige weer, doen jullie mee? En vergeet je huidverzorging niet hé! Je huid zal je echt dankbaar zijn!