De zomer op je bord: 3 lekkere én gezonde ideeën!

Posted 27 Jul 2018

Het is nu echt hartje zomer. In België zijn de weergoden ons goed gezind want we hebben al de volledige maand juli mogen genieten van een stralend zonnetje. Voor ons mag dit het hele jaar zo’n mooi weer zijn, waar kunnen we hiervoor tekenen?

Die zomerse temperaturen brengen natuurlijk ook verandering mee op ons bord! Je hebt op dat moment geen nood aan warme gerechten én de dorst les je het liefst met een ijskoud sapje in de schaduw. Bij Shopping Gent Zuid hebben we alle benodigdheden onder één dak voor de lekkerste Zomerse gerechten! Geen inspiratie? Wij delen alvast enkele op en top zomerse ideetjes!

Ijskoud en versgeperst sap

Zin in een ijskoud, vers en gezond sapje? Maar geen zin in de berg afwas die je hebt na het snijden en persen van al dat vers fruit en verse groenten? Dan kom je best eens langs bij Zest Fresh Juices! Daar wordt jouw favoriete sapje à la minute geperst zodat alle nutritionele waarde behouden blijft. Alle sapjes kan je zo meenemen naar huis, maar het is uiteraard ook leuk om in ons gekoeld shoppingcenter rond te lopen!

Onze favoriet? Echt moeilijk om slechts eentje uit te kiezen, maar dan kiezen we toch voor de Crazy Cranberry. Een sapje op basis van veenbessen, aardbeien, watermeloen en appelsap. Heerlijk verfrissend en gezond! Je kiest er ook uit groene smoothies, smoothiebowls en heerlijke ontbijtjes, dus kom zeker langs!

Een gezonde killer salad

In de zomer maakt de zware kost plaats voor frisse slaatjes. Na een sapje bij Zest Fresh Juices breng je een bezoekje aan The Foodmaker voor de meest verse en gezonde gerechten!  The Foodmaker is gekend voor de lekkerste salades, met hun slogan ‘making killer salads since 1925’ weet je dat het alleen maar goed kan zijn. Ze bieden verschillende slaatjes aan waaronder de Salmon Salad, een slaatje op basis van, aardappelsalade, gerookte zalm en groene boontjes of een Salade Veggie, eentje op basis van taboulé, gegrilde courgette, falafel, hummus paprika.

Geen fan van slaatjes? The Foodmaker heeft ook lekkere pastatjes, wraps, vegpots, sandwiches en tal van andere lekkernijen. Ideaal voor deze warme zomer!

Alles bij Match

Heb je deze zomer volk uitgenodigd voor een tuinfeest of barbecue? Uiteraard heb je dan nog allerlei ingrediënten nodig om je gasten in stijl te ontvangen. Wist je dat er een winkel van supermarkt Match aanwezig is in ons shoppingcenter? Daar vind je op dit moment trouwens tal van promoties! Ons derde ideetje is een zomerse gazpacho: een koude soep boordevol groentjes. Bij dit warme weer smaakt een koud soepje extra lekker en het zorgt voor de nodige hydratatie! Voeg nog wat paprika en broodkorstjes toe voor extra smaak.

Smakelijk!